Talk:Oleg Belaventsev

Latest comment: 10 years ago by 93.73.29.25 in topic Untitled

Untitled edit

TEXT UKRANIAN WikipediA ^

Олег Євгенович Белавенцев (Russian: Олег Евгеньевич Белавенцев) — російський військовий та політичний діяч, віце-адмірал, повноважний представник Президента Російської Федерації у новоствореному Кримському федеральному окрузі, до складу якого увійшли Республіка Крим та місто Севастополь.

Біографія edit

Народився 15 вересня 1949 року у місті Москва.

1971 року пан Белавенцев закінчив Севастопольське військово-морське інженерне училище (нині Академія військово-морських сил імені П.С.Нахімова). Після закінчення працював на атомних підводних човнах Червонозоряного Північного флоту СРСР.

Тривалий час був відповідальним працівником Комітету державної безпеки СРСР.

Закінчив Військово-дипломатичну академію.

З 1982 року працював третім секретарем з науки і технологій посольсьва СРСР у Лондоні, у 1985 році був висланий з Великобританії за шпигунство. Пізніше працював у Німецькій Демократичній Республіці.

У січні 1998 року призначений на посаду першого заступника генерального директора ФДУП "Росозброєння", яку займав до травня 1999 року.

З 2001 року був керівником ФГУ "Агентство "Емерком"" МНС РФ.

З травня по грудень 2012 року виконував обов'язки начальника управління справами губернатора Московської області.

24 грудня 2012 року призначений на посаду генерального директора ВАТ "Славянка" після великого корупційного скандалу і арешту колишнього керівника компанії Олександра Елькіна.[1]

21 березня 2014 року указом Президента Росії Володимира Путіна призначений на посаду повноважного представника Президента Російської Федерації у так званому Кримському федеральному окрузі (невизнаному ООН та Європейським Союзом). На даний час міжнародними організаціями та Верховною Радою України Автономна республіка Крим визнана територією анексованою Російською Федерацією в результаті військової інтервенції. Питання вирішення Кримської кризи наразі знаходяться в компетенції найвпливовіших міжнародних організацій.

WLAD. Kiev-Ukraina. 23.03.2014

INFORMATION : Oleg Belaventsev

WLAD. — Preceding unsigned comment added by 93.73.29.25 (talk) 17:47, 23 March 2014 (UTC)Reply

References

  1. ^ Герман Петелин, Владимир Баринов (5 лютого 2012). "Новый глава "Славянки" Белавенцев пошел скользким путем предшественников". РусПрес. Retrieved 21 березня 2014. {{cite web}}: Check date values in: |accessdate= and |date= (help)