Algemeen

edit

Legends of Gaming NL is een Nederlandstalig gameprogramma op YouTube, waarin Nederlandstalige YouTubers en vloggers meedoen om de titel 'Legend of Gaming' te winnen. Dit concept is afgeleid van de Engelstalige variant 'Legends of Gaming', en 'Smasher Network', opgericht door Syndicate.

Website

edit

Legends of Gaming NL heeft zelfs zijn eigen website, waarop de actuele stand van het toernooi is te zien, en waar verschillende polls over het kanaal zijn in te vullen. Ook kun je op de website de verschillende afspeellijsten en het laatste LOG- en Gaming-nieuws bekijken.

Deelnames

edit

In de tabel hieronder staat aangegeven wie er in welk seizoen heeft meegedaan.

Deed mee dit seizoen
Deed niet mee dit seizoen
Onbekend
Deed gedeeltelijk mee dit seizoen
Deelnemer Seizoen 1 Seizoen 2 Seizoen 2½ Seizoen 3
Don
Milan
Quin
Enzo
Ronald
Jeremy
Link
Sam
Ward
Harm
Joost
Pascal
Duncan
Rudi
Roy

Prijzen

edit

Hieronder staat aangegeven hoeveel prijzen er zijn gewonnen door welke personen.

Legend Aantal prijzen
Don 3
Jeremy 2
Enzo 1
Link 1
Pascal 1
Ronald 1

Seizoen 1

edit

In seizoen 1 van Legends of Gaming NL deden de volgende kandidaten mee:

In dit seizoen behaalden Jeremy, Link, Don en Quin de finale. In de finale speelde de 4 finalisten een game genaamd 'Gang Beasts', en de uiteindelijke finale bestond uit Jeremy en Link. Jeremy won alle drie de rondes en won daarmee seizoen 1 met 9615 punten.

Scorebord seizoen 1

edit
Plaats Legend Aantal punten Finalekandidaat?
1 Jeremy 9615 X
2 Link 5630 X
3 Don 5545 X
4 Quin 4835 X
5 Enzo 4545
6 Sam & Ward 3690
7 Milan 2740
8 Ronald 2230

LOG Awards S1

edit

In seizoen 1 waren er ook 3 awards te verdienen onder de legends, namelijk de Fun, Skill, en Fail-Award.

Award Legend
Fun Jeremy Frieser
Skill Don (Gamemeneer)
Fail Ronald Vledder

Kimpie Paarntie

edit

Tijdens Legends of Gaming NL Seizoen 1 speelden de legends Ronald, Milan, Jeremy en Don, tijdens aflevering 26 van het seizoen een spel genaamd Ultimate Chicken Horse, waarin de legends een level moesten bouwen om daarin vervolgens de parcouren naar het einde. In deze aflevering kwam Jeremy met de vervorming van de naam van het spel naar 'Kimpie Paarntie', waar de legends erg om moesten lachen. Deze woordvervorming is later nog veel bekender geworden onder de fans van Legends of Gaming en Jeremy Frieser. Zelfs zo populair dat Frieser zijn eigen shirts heeft uitgebracht met een 'Kimpie Paarntie'-logo erop, waarvan de origine van de grap ontstaan is tijdens de Legends of Gaming-aflevering.

Seizoen 2

edit

In seizoen 2 van Legends of Gaming NL deden de volgende kandidaten mee:

In seizoen 2 behaalden Joost, Link, Don en Jeremy de finale. Met de games Stick Fight, Stikbold!, en Gang Beasts moesten de 4 kandidaten beslissen wie de titel als 'Legend of Gaming 2017-2018' zou krijgen. De 'Stick Fight'-ronde werd gewonnen door Don,. In ronde 2 zat Don in de Danger Zone, en hij is daaruit gekomen door de Stikbold!-ronde ook te winnen, waardoor Link afviel. De laatste ronde, oftewel de 'Gang Beasts'-ronde werd gespeeld door Joost en Don, en Don won deze ronde met 7-5, waardoor Don de titel als Legend of Gaming van seizoen 2 behaalde.

Scorebord seizoen 2

edit
Plaats Legend Punten vóór de finale Punten na de finale Finalekandidaat?
1 Don 4550 6050 X
2 Joost 4850 5600 X
3 Link 4750 4875 X
4 Jeremy 4500 4500 X
5 Enzo 4150 4150
6 Milan 3150 3150
7 Harm 2600 2600
8 Pascal 2350 2350

LOG-Awards S2

edit

In seizoen 2 waren er ook 3 awards te verdienen onder de legends, namelijk de Fun, Skill, en Fail-Award.

Award Genomineerden Legend
Fun Link, Don, Jeremy Don
Skill Enzo, Joost, Don Enzo
Fail Harm, Pascal, Milan Pascal

De Ledge

edit

In seizoen 2 was er een extra Legend aanwezig, waartegen de andere 8 legends moesten strijden voor punten. Deze 9e legend noemt men 'de Ledge', en zijn doel was om het de andere legends moeilijk te maken in verschillende 1v1's. Aan het einde van seizoen 2 hadden alle legends de kans om een rematch aan te gaan met de Ledge, om ieder extra 200 punten te verdienen. Aan het einde van Seizoen 2 bleek dat de Ledge 'Duncan' van het kanaal Djuncan bleek te zijn. Dit hadden andere legends al eerder gespeculeerd tijdens games zoals Rocket League.

Ronald's Revenge

edit

In seizoen 2 had Ronald Vledder, de behaler van de 8e plaats in seizoen 1, de kans om terug te komen, en had in seizoen 2 zijn eigen serie genaamd 'Ronalds Revenge week'. Hierin moesten de 8 legends tegen elkaar strijden in 1v1's, en Ronald moest hierin de storende factor spelen zonder een partijdige rol te hebben.

Seizoen 2½: Masters of Minecraft

edit

In seizoen 2½ deden de volgende kandidaten mee:

  • Harm (HetGameS/HARM);
  • Jeremy Frieser (AltijdCompilaties/Jeremy);
  • Joost Bouhof (JoostSpeeltSpellen).
  • Link (xLinktijger);

Seizoen 2½ was een compleet op de game Minecraft gefocust seizoen, in samenwerking met de Efteling. De 4 YouTubers strijden in dit seizoen niet voor de titel 'Legends of Gaming', maar om de titel 'Master of Minecraft'. In allerlei Minecraft-gerelateerde challenges strijden de 4 Legends. Er zijn zowel challenges in de game als in het echt, in het Efteling Attractiepark. De finale van dit seizoen bestond uit de Minecraft-game 'WitchWars', waarbij kandidaten hun 'Witch' moesten beschermen. Wanneer de persoon uit de danger-zone de ronde niet won, viel hij af. Na de eerste ronde viel Harm af, vervolgt door Joost. De uiteindelijke finalebattle werd dus gespeeld door Jeremy en Link, waaruit Link de winnaar werd.

Scorebord seizoen 2½

edit
Plaats Legend Aantal punten Finalekandidaat?
1 Link 1600 X
2 Jeremy 1625 X
3 Joost 975
4 Harm 500

Seizoen 3

edit

In seizoen 3 van Legends of Gaming NL doen de volgende kandidaten mee:

In dit seizoen zijn deelnemers Enzo Knol, Pascal en Harm vervangen door Roy, Rudi en Duncan. Pascal en Harm hebben in dit seizoen echter wel een rol als presentators van de serie Rage Cage, waarin zij rage spellen gaan spelen, maar niet langer meer als legends.

Scorebord seizoen 3

edit
Plaats Legend Aantal punten Finalekandidaat?
1 Roy 500
2 Milan 250
3 Duncan 250
4 Link 250
5 Jeremy 250
6 Roedie 0
7 Joost 0
8 Don 0

LOG Awards S3

edit

In seizoen 3 zijn er ook 3 awards te verdienen onder de legends, namelijk de Fun, Skill, en Fail-Award.

Award Legend
Fun ???
Skill ???
Fail ???