Draft:Kristýna Audi Turynová (Úžasná místa)

Kristýna Audi Turynová
Kristýna Audi Turynová v Bojkovicích v Bílých Karpatech

Kristýna Audi Turynová (* 17. června 1987, Ústí nad Labem) alias Úžasná místa je česká podnikatelka a influencerka zabývající se cestováním po Česku a světě. Jedná se o jednu z největších influencerek na Instagramu v Česku. V anketě Křišťálová Lupa se v roce 2022 umístila se svým profilem Úžasná místa na 3. místě v kategorii Obsahová inspirace. V roce 2023 se se svým profilem a cestovatelskou aplikací Úžasná místa umístila na 2. místě v kategorii Cena popularity v anketě Startup Awards od CzechCrunch.

Život

edit

Kristýna Audi Turynová (rodné příjmení Audiová) se narodila 17. června 1987 v Ústí nad Labem. Má mladší sestru. Vystudovala jazykové Gymnázium Stavbařů (dnes: Gymnázium Dr. Václava Šmejkala) v Ústí nad Labem. Od roku 2006 do roku 2014 studovala na Karlově Univerzitě v Praze na Fakultě sociálních věd obor Mezinárodní vztahy a na Filozofické fakultě obor Germanistika. Studium ukončila magisterským titulem a diplomovou prací Deutschland, Frankreich und die Eurokrise. Konvergenzen und Divergenzen des deutsch-französischen Krisenmanagements. Tématem její bakalářské práce byly Tschechen und Deutsche in Aussig an der Elbe im 20. Jahrhundert. Geschichte und historiographische Reflexion. V roce 2013 byla vybrána v talentovém programu na pracovní stáž do společnosti Lidl a začala se profesně věnovat marketingu. Rok 2016 strávila na cestách kolem světa a začala se živit online marketingem a správou sociálních sítí. V roce 2017 až 2020 pracovala jako Head of brand and marketing communication v českém startupu Rohlik.cz.

Svůj veřejný instagramový profil Úžasná místa založila v roce 2020 krátce před odchodem na mateřskou dovolenou a začala se jím naplno živit. V létě 2020 se jí narodil syn Jakub a v roce 2021 se vdala za svého dlouholetého partnera Marka Turynu.

V roce 2021 vydala cestovatelkou aplikaci Úžasná místa[1], která se umístila mezi 10 nejstahovanějších aplikací na českém App Store a Google Play. Aplikace má více než 350 000 aktivních uživatelů a veškeré příjmy z ní jsou investovány zpět do růstu projektu Úžasná místa, který má za cíl mapovat unikátní a méně známá místa v Česku.

V současné době sleduje profily Úžasná místa na Instagramu, Facebooku a Tiktoku více než 1,1 milionu lidí z ČR. Jedná se o jeden z největších profilů na českých sociálních sítích. V anketě Křišťálová Lupa se v roce 2022 umístila se svým profilem Úžasná místa na 3. místě v kategorii Obsahová inspirace[2]. V roce 2023 se se svým profilem a cestovatelskou aplikací Úžasná místa umístila na 2. místě v kategorii Cena popularity v anketě Startup Awards[3] od CzechCrunch.

References

edit
  1. ^ Filip, Jiří (15 April 2021). "Úžasná místa: Tato aplikace vám poradí, kam v Česku na výlet".{{cite news}}: CS1 maint: url-status (link)
  2. ^ Křišťálová Lupa (in Czech)
  3. ^ Brejlová, Iva (2023-09-24). "Startup Awards 2023 na fotografiích: Osobnosti, networking i drony inspirované kolibříky". CzechCrunch (in Czech). Retrieved 2024-07-13.