Babafogzásakor fellépő fájdalmak

edit

A szülök többsége találkozik azzal a problémával, miután megszületik gyermekük, hogy bizony ők is emberek, ha még kicsik is és sajnos a fejlődésük olykor-olykor fájdalommal jár. Lehet a fájdalom hasi eredetű, növekedésből fakadó, vagy fogzás során fellépő gyulladási, esetleg a fogzás során termelődő nyál a kiváltója az emésztőrendszeri fájdalmaknak, széklet elváltozásnak, ugyanis a sok nyál savasít, így a baba széklete is könnyen megváltozhat.

Ez az időszak sem a babának, sem pedig a szülőknek nem könnyű, hisz gyakran az alvás rovására és nyugodt percek teljes elvesztésére juthatunk, ahonnan pedig egyenes út vezet a kimerülésig. Mit tehetünk ellene? Hisz a probléma már jól ismert, a kezelése pedig minden kisgyermeknél teljesen más.

Vannak gyerekek, akik teljesen fájdalom nélkül, szinte észrevétlenül élik meg ezeket a pillanatokat, még a szájban képződő nyál mennyisége sem utal arra, hogy éppen fogzási időszakban vannak és vannak gyermekek, akik napokig, olykor hetekig szenvednek 1-1 foggal, amíg az kibujik. Sok készítmény javallat, kenőcs, helybeni érzéstelenítő krémek, fogíny masszírozó eszközök, rágókák, amelyek különböző anyagokból készülhetnek. Sok ilyen kiegészítő készül újrahasznosított műanyagokból, színezett anyagokból, amelyek érdemes elkerülni, annálfogva is, hogy igen veszélyesek és sok készül természetes anyagokból, amelyeket érdemesebb előnyben részesíteni, hisz jóval inkább bababarátak eszek az eszközök. Milyen anyagok számítanak a kisbabáknál természetesnek? A pamut, fa, natur kaucsuk, orvosi szilikon, mivel ezutóbb nem természetes anyag, viszont az előállítása és a felhasználási területei rendkívül érzékenyek, ezért bátran ajánlják a gyermekeknek, sőt nagyon sok cumi márka választja alapvető alapanyagnak az orvosi szilikont.

A rágókáknak egy fajtája fagyasztóba tehető, amelyek vizzel vannak töltve és még csörögnek is, ezzel lekötve a babafigyelmét! Milyen káros hatásai lehetnek a fagyos dolgoknak? Bár ezek a rágókák nem teljesen fagynak meg, inkább csak lehülnek, de fokozottan ajánlott a kisbabára figyelni, ugyanis előfordulhar kisebb fagyási, vagy torokgyulladás veszélye is jelentkezhet a hideg miatt. A csörgős babarágókák rövid távon igen jól működnek, ugyanis a gyerekek rágcsálják és tetszik nekik a csörgés, de egyes megfigyelések azt mutatták ki, hogy a mai világban alapvetően is nagy a környezet zaj, tv, rádió, telefon, autók, utcazaj és megannyi káros elem, így ajánlott a kisbabának a nyugodt, letisztult környezet.

Sokszor az egyszerű jobb! A legalapvetőbb fajátékok, rágókák már évszázadok óta kísérik a kisbabák cseperedését és segítik őket a nehezebb időszakokban, így lehet mondani ezek már nem mai találmányok, viszont a most elérhető változatok jóvalta biztonságosabbak, mint múltbéli társaik. Mik ezek pontosan? Régen nagy divatja volt az otthon maradt édesanyák által készített rágókáknak, amelyek horgolt technikát alkalmazva nyújtottak kreatív megjelenést a rágókáknak, kiegészítve egy-egy fa elemmel. Most divatos bükkfa, nagyon jó a fogaknak, ínynek nyugtatja a babák fogát és nem okoz sérülést a közhiedelemmel ellentétben ,rendkívül biztonságos és van egy természetes felülete, amely barátságos a fogzó babának, ugyanis nagyon kényelmes rágni azt. A pamut kiegészítők pedig tökéletesen elnyelik a nyáladzás termékét, ezáltal megkímélve a baba ruháját.

Hol kaphatók ezek a rágókák és természetes bababarát termékek? Számos forgalmazó és egyedi kisiparos forgalmaz nyálkendőket, rágókákat, különböző kiegészítőket kisbabák számára, a lurkowebshop.hu egyedülálló kínálatában többet is felfedezhetünk a természetes, bababarát termékekből!