Uvod

edit

Carlò Dioêr je bil ameriški igralec italijanskega rodu. Rodil se je leta 1956 v New Jersey-ju. Njegova mama Gina in njegov oče Arios sta imela majhno tovarno avtomobilskih plaščev. Ko je bil star 9 let je prišlo do ekplozije pri čemer je Carlò utrpel hude poškodbe. Od takrat pa do leta 2005 je bil pohabljen.

Ko je bil star 21 let so ga zaprli zaradi hoje z hoduljami po avtocesti. V zaporu je spoznal svojega kasnejšega poslovnega partnerja prijatelja Marvina Chana.

Ko se je vrnil iz zapora je z Marvinom Chanom ustanovil podjetje Ojoy Ltd., ki je brezdomcem brezplačno priskrbovalo luksuzna stanovanja, posesti in avtomobile, a se mu posel ni obnesel, saj je imel prevelike izgube.

Do leta 2005 je bil v New Yorku predstavnik podjetja za hujšanje. Njegovo podjetje Dior Inc. je prodalo letno 4.000 nadpovprečno velikih avtomobilskih plaščev z izkupičkom 95.828$ letno. Imel je lepo hišo na Manhattanu, vikend na Bahamih, privatno golfišče v Torinu, Rimu, San Marinu in Vatikanu, ter posebno različico Mercedesa CLX, ki je imel le eno kolo.

Ker se posel z Diorjem ni obnesel najbolje, je kupil priznanega ameriškega proizvajalca toplozračnih balonov FlyHigh Inc. Vse balone iz ponudbe je predelal, da so po novem imeli obliko čivave, ki je na smrčku nosila steklenico Coca-Cole. Tudi ta posel se ni obnesel, ker sta ga tožili Društvo za zaščito psov in The Coca-Cola Company. Izgubil je vse imetje, razen dveh delnic ExxonMobila, ki jih je pred rubežniki skril v star smetnjak.

Čez nekaj let se je postavil na noge in spet je ustanovil podjetje Mercedez menz Inc., ki se je ukvarjalo z proizvajanjem akvarijev za sinje kite. Posel mu je dobro tekel in zopet si je finančno opomogel.

Ko je bil star 45 let je kupil Fundacijo za boj proti raku na lobanji, vranici in tilniku, da bi se zavaroval proti raku. Ker je vseeno dobil raka je kupil še nekaj fundacij, a je na koncu še vedno umrl.

Umrl je leta 2005 za rakom na nohtu, Eustahijevi cevi in očesni zenici. Po nekaj neuspešnih operacijah, na katerih so mu izrezali skoraj 20 kg tumorjev je umrl. Njegovi dediči, ki so podedovali Dior, so ga prodali gospodu Alfredu Mathewu Zúlù-ju, ki zdaj prodaja poceni gume revnim prebivalcem koralnih atolov v Severnem ledenem morju.