User:Soekina Bokhari 1/sandbox

Havva Kul

edit

Havva Kul is een Turkse vrouw die bekend is geworden door haar ongelooflijke inzet voor haar dochter, Berru Merve Kul, die blind is. Ze kreeg veel lof toen ze een eregraad ontving van de Sakarya Universiteit vanwege haar jarenlange steun aan haar dochter tijdens haar rechtenstudie.

Vroege Leven en Achtergrond

edit

Havva Kul woont in Kocaeli, Turkije. Er is weinig bekend over haar vroege leven, maar haar verhaal werd bekend door haar toewijding aan de opleiding van haar dochter.

Toewijding aan de Studie van haar Dochter

edit

Berru Merve Kul wilde rechten studeren aan de Sakarya Universiteit, maar omdat ze blind is, was het moeilijk voor haar om de studiematerialen te lezen. Havva hielp haar door vier jaar lang alle lesnotities en juridische boeken voor te lezen.

Erkenning en Eregraad

edit

In 2018 kreeg Havva Kul een eregraad tijdens de diploma-uitreiking van haar dochter aan de Sakarya Universiteit. Dit was een erkenning voor de grote inspanningen die ze had geleverd om haar dochter te helpen slagen. Professor Mahmut Bilen, de decaan van de rechtenfaculteit, prees Havva's toewijding en steun.

Reacties en Media-aandacht

edit

Het verhaal van Havva en Berru kreeg veel aandacht in de media, zowel in Turkije als internationaal. Mensen op sociale media prezen Havva's inzet en vonden het mooi dat de universiteit haar op deze manier eerde. De video van de diploma-uitreiking, waarin moeder en dochter samen hun diploma ontvingen, werd veel gedeeld en bekeken.

Invloed en Betekenis

edit

Het verhaal van Havva Kul laat zien hoe belangrijk ouderlijke steun kan zijn voor het succes van een kind in het onderwijs. Het heeft ook gesprekken op gang gebracht over de noodzaak van toegankelijke studiematerialen voor studenten met een handicap, en het belang van inclusief onderwijs benadrukt.

Referenties

edit

Hindustan Times

My Positive Outlooks

Daily Sabah

Sunny Skyz