Sermet Ulufer (d. 4 Kasım 1953, İstanbul - ö. 7 Mart 2023), Türk uzman Karate Antrenörü ve milli takım antrenörüdür.

Kişisel Hayatı

edit

Sermet Ulufer, 4 Kasım 1953 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Karate kariyerine 1970 yılında Ferhat Özsert yönetiminde Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde başladı. 1973 yılında Ferhat Özsert'in stil değiştirerek Kyokushin Karate'ye geçişiyle birlikte Kyokushin stilini yapmaya başladı. 1980 yılında Kyokushin Karate'nin kurucusu Masutatsu Oyama'dan imzalı 1. Dan belgesini aldı.

 

Kariyeri

edit

1981 yılında Türkiye Karate Federasyonu'nun düzenlediği vuruşlu karate şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkan Ulufer, Mecidiyeköy Oyama Spor Salonu'nda açılışından kapanışına kadar antrenörlük yaptı. 1983-1984 yılları arasında Ferhat Özsert'in öncülüğünde Ashihara stiline geçti. Bu dönemde Bayrampaşa Şahin Spor Merkezi'nde antrenörlük yapmaya başladı ve büyük kitleden oluşan bir grup kurdu. Yüzyıl, İkitelli, Ümraniye, Mecidiyeköy semtlerinde bulunan Ashihara Karate salonlarının faaliyete geçmesinde öncülük etti.

Sermet Ulufer, Hilmi Asal ile birlikte Ulusal Karate Organizasyonu'nu kurdu ve Kasımpaşa ve Sütlüce semtlerindeki dojolarda çalışmalar yaptı. 1989 yılında New International Karate Organization'da (NİKO) Hilmi Asal ile birlikte Branş Şefi oldu.

 

20 Mayıs 1989'da düzenlenen 5. Avrupa Kyokushinkai Şampiyonası'na katılan Ulufer, Kyokushin'in kurucusu Masutatsu Oyama ile görüşme imkanı buldu. 1990 yılında Danimarka'nın Viborg şehrinde Ashihara Avrupa Başkanı David Cook tarafından düzenlenen Avrupa Yaz Kampı'na Hilmi Asal ile birlikte katıldı. 1991 ve 1992 yıllarında Japonya'nın Matsuyama şehrine giderek Ashihara Merkez Dojoda Ashihara Karate stilinin kurucusu Hideyuki Ashihara ile birlikte çalıştı.

Sermet Ulufer, yaşamı boyunca binlerce sporcu ve milli sporcu yetiştirdi ve milli takım antrenörlüğü yaptı.

Ölümü

edit

Sermet Ulufer, 7 Mart 2023 tarihinde vefat etmiştir.

Kaynaklar

edit


Kategori:1953 doğumlular Kategori:2023 yılında ölenler Kategori:Türk spor antrenörleri