User:Mihai.zamfir30/1971–72 CS Universitatea Craiova season

  • 1. (1971, 08, 22) FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_08/?pg=90&layout=s
  $TIME                 ^  16:30
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Republicii
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ MIRCEA ROTARU (Iaşi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Buimistriuc (Iaşi), I. Ţifrea (Galaţi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Vigu 45 / Oblemenco 82 (Ţarălungă)
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Haidu 8 @ Hălmăgeanu 6, Ciugarin 6, Negrea 7, Cristache 7, Naom 7, Vigu 9, Pantea 8, Aelenei 6, Iordănescu 8, Dumitriu III 5 (min. 77 Ion Constantin).  / Papuc 7 @ Niculescu 7, Deselnicu 7, Birlan 7, Velea 7, strîmbeanu 7, Ivan 7, Niţă 6 (min. 80 Martinovici), Pîrvu 7 (min. 46 Donose), Oblemenco 7, Ţaralunga 8. 
  $YOUTH                ^  1-3
  $PETSCHOVSKI          ^ 6
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-3
  $CORNERS              ^  4-4
  $ARTICLE TITLE        ^ ECHILIBRUL 

A DEPINS DE BARE ȘI... GAFE

  $ARTICLE BODY         ^
  @ A arbitrat MIRCEA ROTARU (Iaşi) ★★★★★, ajutat bine la tuşe de V. Buimistriuc (Iaşi) şi I. Ţifrea (Galaţi). 
  @ Stadionul Republicii; vreme călduroasă ; teren bun ; spectatori aproximativ 15 000. 
  @ Nu le-a trebuit prea mult timp jucătorilor craioveni să-şi dea seama (poate şi la sugestia prealabilă a antrenorului lor...) că punctul nevralgic al apărării Stelei îl constituie blocul fisurat de pe dreapta: Hălmăgeanu—Ciugarin. 
  @ Şi chiar în minutul 3, oaspeții au prima mare ocazie de gol a partidei, facilitată și lucrată de Ţărălungă și Pîrvu pe aceasta parte, dar ratată pe cealalta extremă, de Niță.
  @ Iată de ce, pistonând mereu pe această parte, studenții i-au obligat pe jucătorii militari să fie peste măsură de precauți în primul sfert de oră, galeria explozivă a Stelei — pe alocuri prea turbulentă și jignitoare la adresa oaspeților — fiind redusă și ea la tăcere.  
  @ Paradoxal, dar marea ratare îngemănată a lui Dumitriu III și Vigu din min. 15 — cind n-au știut să folosească bîlbîiala lui Deselnicu la 6 m de buturile lui Papuc — i-a scos mai decis la atac pe bucureșteni. Și astfel în min. 21, o inspirată schimbare de atac a lui Vigu pe aripa dreaptă îl molipsește pe Pantea care, după efectuarea unui scurt arc de cerc șutează cu stîngul, cu efect, bara laterală fiind cea care-l salvează pe Papuc de gol ! Steaua scoate, în sfîrşit, şi apărătorii la atac, Negrea (min. 34 — şut năpraznic de la 25 m) şi Vigu (din nou un şut în bara laterală — min. 40) avînd cea mai decisă prezenţă ofensivă. 
  @ Repriza secundă a fost repriza golurilor, repriza echilibrului. După ce Vigu a deschis scorul (min. 48) — ca o consecință a unui dribling inspirat la marginea suprafeţei de pedeapsă şi încheiat cu un şut cu boltă în colțul lung al porţii lui Papuc — a urmat singura perioadă anostă a meciului, Steaua considerind prematur conturile încheiate, iar craiovenii acuzînd înlocuirea celui de al doilea vîrf de atac, Pîrvu, accidentat înainte de pauză. Jocul își recapătă nota de dinamism, în ultimul sfert de oră, ambele careuri fiind iar alertate. Iordănescu (min. 73) șutează pe lingă poarta goală, Pantea trimite din nou balonul în bară (min. 75), ca un minut mai tîrziu Haidu și Papuc să fie obligați să blocheze balonul la picioarele lui Donose și, respectiv, Dumitriu III.
  @ Golul egalizator al Universităţii (min. 82), înscris de către Oblemenco, are coautori... morali pe Ciugarin, Negrea şi Haidu, care n-au intervenit la centrarea lui Ţarălungă, efectuată în careul mic, chiar între jucătorii militari. Dar, cum gafele de apărare ca și „barele", fac parte tot din joc, rezultatul a reflectat, în cele din urmă, echilibrul acestei partide care a plăcut spectatorilor. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Paul Slăvescu
  • 2. (1971, 08, 29) CS Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_08/?pg=114&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ V. DUMITRESCU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Cîţu (Bucureşti), Gh. Nicolae (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Neagu 7 (Ţarălungă), Pârvu 41 (Niţă) / Soo 64 (M. Bretan), M. Bretan 74
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Papuc 6, Niculescu 6, Deselnicu 6, Bitlan 6, Velea 7, Strimbeanu 8, Ivan 7, Niţă 5 (min. 56 Martinovici), Pîrvu 7, Neagu 6 (min. 73 Donose), Ţarălungă 7.  / Totoianu 7, Cojocaru 5, Şoptereanu 7, Dragomir 6, Vişan 7, Roman 6, M. Bretan 7, Soo 8, Strat 5 (min. 39 P. Gheorghe), S. Bretan 6, Ţegean 7. 
  $YOUTH                ^  4-0 
  $PETSCHOVSKI          ^ 9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  17-13
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-5
  $CORNERS              ^  9-1
  $ARTICLE TITLE        ^ APĂRAREA 

ÎN LINIE COSTĂ UNEORI

  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central; timp excelent: teren bun; spectatori peste 20 000.
  @ A arbitrat V. DUMITRESCU ★★★★★, ajutat la linie de M. Cîţu şi Gh. Nicolae (toţi din Bucureşti). 
  @ Care din suporterii şi jucătorii Universităţii s-ar fi gîndit la un final atit de trist pentru echipa lor? Cu siguranţă, nimeni. După cum se desfăşurau ostilităţile în prima repriză se părea că Universitatea va cîştiga... la pas. Ca pauză, unii puneau chiar problema scorului. Nu era nici o exagerare, pentru că C.F.R.-ul a apărut în primele 45 de minute ca o formaţie anonimă, a cărei aşezare pe teren arăta că e preocupată să primească cît mai puţine goluri. Lansată în ofensivă încă din min. 3, cînd şutul lui Ivan, puternic şi surprinzător, a trecut pe lingă bară. Universitatea nu şi-a lăsat adversarul să răsufle şi în min. 7 a deschis scorul. La o minge simplă, cel mai valoros dintre oaspeţi, Cojocaru, sacrificat pentru acest post de libero, a luftat copilăreşte. Ţarălungă a preluat mingea, i-a pasat lui Neagu, care de la 7—8 metri a înscris uşor, la colţ, pe lingă Totoianu. După aceea, pînă la pauză, poarta oaspeţilor avea să fie ţinta unui tir continuu. În min. 17, la o fază excelentă, creată de Ivan, Pîrvu a trimis balonul în bară. Dar aceiaşi Pîrvu avea să ridice scorul la 2—0 în min. 41, cînd la cornerul executat de Niţă a reluat balonul cu capul. Aici, o vină a avut-o şi portarul Totoianu, care a scăpat mingea în plasă.
  @ Dar a venit repriza secundă. Gazdele au mai jucat vreo 15 minute aşa cum trebuia, şi apoi au căzut inexplicabil. Timizi, oaspeţii au ieşit la atac. Mai întâi Ţegean a înscris, dar din poziţie de ofsaid şi golul a fost anulat, normal. În min. 64, Soo, cu șutul lui recunoscut, a înscris imparabil, sub bară, de la 18 m, la o lovitură liberă executată scurt de M. Bretan. Din acel minut, gazdele s-au pierdut de tot. În această perioadă de derută, apărarea avea să arate că, în ciuda recomandărilor noului antrenor, nu s-a lecuit de jocul în linie, la ofsaid, şi în min. 74 avea să plătească scump eroarea. La o minge lungă, toţi cei patru fundaşi au făcut pasul înainte, dar prea tîrziu. M. Bretan a ţâşnit printre apărători şi a aruncat balonul în plasă, peste Papuc: 2—2. Meciul s-a întors complet. Gazdele termină epuizate, în timp ce oaspeţii sunt la un pas de victorie, căci în min. 87 Ţegean a reluat mingea cu capul pe lingă poarta părăsită de Papuc. Şi aşa craiovenii au trebuit să se mulţumească cu un punct, deşi trecuseră în contul lor două. Dar oaspeţii au meritul de a nu fi abandonat o luptă ce părea pierdută la un moment dat. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe
  • 3. (1971, 09, 05) FCM Bacău - CS Universitatea Craiova 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_09/?pg=22&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 9 000
  $REFEREE              ^ NICOLAE RAINEA (Bîrlad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Ciolan(Iași), V. Popa (Iași)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Sorin Avram 24 (Dembrovschi), Rugiubei 50, 85 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  Ghiţă 8 @ Mioe 8, Catargiu 8, Velicu 6, Kiss 6, Vătafu 8, Duţan 7 (min. 48 Hriţcu), Pană 6, Dembrovschi 9, Rugiubel 8, S. Avram 6 (min. 78 Băiuţă). / Pilcă 8 , Niculescu 6, Desemleu 6, Tacul 8, Birlan 6, Donose 8, Ivan 7 (min. 46 Martinovici), Niţă 6, Pirvu 8, Boşoteanu 6, Ţarălungă 7. 
  $YOUTH                ^  1-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  23-14
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-6
  $CORNERS              ^  10-3
  $ARTICLE TITLE        ^ 9+ lui Dembrovschi
  $ARTICLE BODY         ^ stadion „23 August“ ; timp ideal de joc ; teren bun ; spectatori — circa 9 000. 
  @ A arbitrat NICOLAE RAINEA (Bîrlad), ★★★★, neajutat la linie de ieşenii I. Ciolan şi V. Popa. 
  @ Iubitorii fotbalului din localitate au părăsit duminică stadionul cu chipurile strălucind de bucurie. Şi aceasta nu atît pentru cele două puncte — de altfel scontate — cucerite de echipa lor favorită, cît pentru maniera în care ea a obţinut victoria, pentru jocul pe care l-a practicat sub bagheta măiastră a lui Dembrovschi. 
  @ După ce, în primele două etape de campionat, el fusese notat cu nota 5 (!), de către propriii lui antrenori, astăzi, Dembrovschi, în evident progres cu pregătirea fizică, dar încă avînd hiatusuri la acest capitol, şi-a luat o strălucită revanşă în faţa dascălilor săi, dar, în primul rînd, asupra sa. El a evoluat in stilul său caracteristic, graţios, elegant, subtil, punîndu-şi coechipierii în mişcare, aducîndu-i în situaţii favorabile de joc şi de şut. El a ţinut, fireşte, să adauge rolului său de conducător de joc şi pe acela de realizator, insă a eşuat în această încercare. Nu-i mai puţin adevărat că în cîteva rînduri Dembrovschi a fost pe punctul de a-şi încheia recitalul său fotbalistic cu mult doritul acord final al golului, dar şuturile sale au trecut de puţin pe lîngă poartă lui Pilcă, sau au fost reţinute de acesta. 
  @ În general, partida a fost de un bun nivel tehnic, la reuşita ei contribuind şi oaspeţii, în ciuda faptului că le-a lipsit „inginerul şef“, Strâmbeanu, şi puncherul din linia de atac, Oblemenco.
  @ După un început echilibrat, gazdele forţează ritmul focului şi, în min. 24, deschid scorul, în urma unei mingi „aruncate“ de Dembrovschi, peste apărarea adversă, lui Sorin Avram. Craiovenii s-au oprit, avînd senzaţia că băcăuanul, care ţîşnise, se afla în ofsaid. Dar, după părerea noastră, faza şi golul care a urmat din şutul — formalitate— al lui S. Avram, au fost regulamentare.  
  @ După pauză, lupta sportivă e şi mai frumoasă, producînd situaţii de gol atît la poarta lui Pilcă (mai multe), dar şi la aceea apărată de Ghiţă. În min. 50, gazdele majorează scorul, prin Rugiubei, dar dintr-un ofsaid indiscutabil, lăsat totuşi nesancţionat de tuşierul Ciolan. Cu 5 minute înainte de fluierul final, meciul ne oferă cea mai frumoasă fază a sa, pornită de la Dembrovschi, continuată de fundaşul lateral dreapta Mioe şi încheiată printr-o lovitură cu capul, din întoarcere, a lui Rugiubei: 3—0... 
  @ O victorie realizată la un scor categoric, care confirmă tradiţia echipei băcăuane de specialistă a jocurilor disputate pe teren propriu. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Jack Berariu
  • 4. (1971, 09, 12) CS Universitatea Craiova - FC Politehnica Iași (1945) 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_09/?pg=50&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ IOSIF RITTER (Timişoara)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ G. Blau (Timişoara), I. Chilibar (Piteşti)
  $MANAGERS             ^  / Mărdărescu
  $GOALS                ^ Pârvu 13 (Ţarălungă), Oblemenco 20 P, 37P, 39P, 59 (Ţarălungă) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  Pilcă 7 @ Niculescu 8, Deselnicu 7, Tacoi 8, Velea 7, Strîmbeanu 7, Ivan 6 (min. 80 Donose), Niţă 7, Pirvu 6 (min. 80 Neagu), Oblemenco 9, Ţarălungă 9. / Costaş 6 @ Romilă I 4, Ianul 8, Stoicescu 3 (min. 46 Alecu), Pal 7, Mărdărescu 6, Simionaş 8, Incze IV 5, Cuperman 6, Lupulescu 6, Moldoveanu 7 (min. 46 Marica). 
  $YOUTH                ^  0-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  26-13
  $SHOTS ON TARGET      ^  13-7
  $CORNERS              ^  11-8

  $ARTICLE TITLE        ^ SUB SOARELE CRAIOVEI, PLOAE DE PENALTY-URI 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; timp frumos ; teren bun ; spectatori — circa 15 000. 
  @ A arbitrat IOSIF RITTER (Timişoara) ★★★★, ajutat la linie de G. Blau (Timişoara) şi I. Chilibar (Piteşti). 
  @ Cînd scorul arată cum arată, și cum el a fost făurit din nu mai puțin de patru penalty-uri (unul ratat !), lumea se interesează nu atît de joc, ci de autenticitatea recordului loviturilor de pedeapsă stabilit în Cetatea Băniei. Au fost, cum spuneam, patru penalty-uri acordate de arbitrul Ritter, trei pentru gazde, unul pentru oaspeţi şi dintre toate acestea unul singur îl considerăm gratuit. E vorba de al treilea penalty al meciului, acordat în min. 37, cînd mingea l-a lovit pe Stoicescu de la mai puţin de un metru. Cît despre celelalte, toate au fost autentice, clare ca lumina zilei însorite sub care s-a jucat partida. Primul s-a ,,născut" la 1-0 pentru gazde (marcase Pîrvu, dintr-o pasă ideală din careu, trimisă de Ţarălungă); atunci, Stoicescu a comis un henţ de... zile mari și Oblemenco a transformat cu sete. Al doilea a venit fără aplauze, dar cu curaj din partea arbitrului. Era min. 29 cînd Moldoveanu a fost trîntit în careu. A executat Cuperman, dar mingea s-a lovit de bara din dreapta lui Pilcă. înclinăm să afirmăm că acest penalty trebuia repetat din moment ce Ivan pătrunsese în careu înainte ca lovitura să fie executată. Dar n-a fost repetat. Și a venit apoi faza din min. 37, amintită, cînd, chiar dacă nu a fost 11 m, Oblemenco a transformat. În continuare a venit in min. 39 ultima lovitură de pedeapsă. Țarălungă a scăpat singur spre poartă. Costaş a ieşit să degajeze cu piciorul, dar a luptat şi imediat l-a împiedicat pe atacantul craiovean. Se înțelege că Oblemenco, cu gîndul la primul „hattrick“ al campionatului, nu putea rata... 
  @ În tribune, lumea prinde gustul loviturilor de la 11 m, dar se vede că fundaşii s-au săturat şi ei de atîtea henţuri şi faulturi în careu, aşa încît ultimul gol înscris tot de „tunarul“ de pe Jii nu a mai pornit din punctul de la 11 m, ci dintr-o lovitură de colţ, impecabil executată de Ţarălungă. 
  @ Ce ar mai rămîne de comentat? Meci plăcut, în general, cu nerv, cu şuturi multe şi faze incandescente, cu o echipă superioară (Universitatea) ce a început să renunţe la meteahna sa — apărarea în linie — şi o altă formaţie, uneori copleşită, venită cu prejudecăţi defensive şi fără un atac capabil să se descurce în faţa redutei Băniei. E drept, în prima repriză, la 0-0, în min. 8, Moldoveanu cel mai incisiv atacant ieşean (de ce l-o fi schimbat antrenorul Mărdărescu la pauză ? !), l-a zguduit pe Pilcă şi balonul, ricoşat în faţa portarului căzut, n-a fost speculat de Lupulescu. E drept, Simionaş şi Marica (introdus în repriza secundă) au conferit alte valenţe duelului, Deselnicu fiind obligat să respingă balonul de pe linia porții în min. 65. Dar tot atît de adevărat este că şi studenţii olteni au avut ocazii peste ocazii (Costaş a mai salvat, totuşi, trei goluri în min. 63, 66, 86). 
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 5. (1971, 09, 25) FC Dinamo București - CS Universitatea Craiova 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_09/?pg=103&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Dinamo
  $ATTENDANCE           ^ 22 000
  $REFEREE              ^ M. ROTARU (Iaşi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Ciolan (Iaşi), V. Buimistriuc (Iaşi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  Dumitrache 7 (Dinu), Fl. Dumitrescu 17 (Dumitriu II), 61 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  Andrei 3 (min. 84 Constantinescu) @ Cheran 8, Nunweiller 7, Sătmăreanu 4, Deleanu 7, Dinu 7, Nunweiller VI 9, Lucescu 7, Dumitriu 9 (min. 70 Sălceanu), Dumitrache 8, FI. Dumitrescu 8. / Pilcă 5 (min. 23 Papuc) , Niculescu 6, Deselnicu 5, Tacoi 6, Velea 5, Strîmbeanu 8, Ivan 7, Niţă 7, Pîrvu 6 (min. 63 Neagu), Oblemenco 5, Ţarălungă 7. 
  $YOUTH                ^  2-1
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-16
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-3
  $CORNERS              ^  5-3
  $ARTICLE TITLE        ^ 45 DE MINUTE 

DE FOTBAL - SPECTACOL

  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Dinamo: timp admirabil; teren bun ; spectatori aproximativ 22 000. 
  @ A arbitrat M. ROTARU ★★★★,

ajutat la linie de I. Ciolan şi V. Buimistriuc (toţi din Iaşi).

@ Stadionul Dinamo a fost ieri arhiplin, la întîlnirea dintre campioana ţării, Dinamo Bucureşti, şi formaţia nu o dată realizatoare de mari surprize a Universităţii Craiova (este suficient să amintim surpriza din campionatul trecut, petrecută la Bucureşti, sub privirile consternate ale dinamoviştilor, care au trebuit să se încline în faţa avîntatei echipe de pe meleagurile olteneşti).

@ Aşadar, asistenţă de zile mari, dorinţi de revanşă, dar şi nemărturisite speranţe într-o replică puternică a oastei lui Oblemenco. Dar, bucureştenii aveau, de la început, să imprime cursul jocului, atacînd decişi, împingîndu-şi adversarii în propria lor jumătate de teren, dezarticulîndu-le compartimentele printr-un joc în continuă mişcare, prin atacuri rapide cu neaşteptate schimbări de direcţie. Prezenţa lui Dumitriu II în linia de atac a dinamoviştilor s-a făcut simţită prin subtilităţi de joc şi viclenii tehnice, iar pofta de joc a lui Dumitrache a dat ofensivei dinamoviste forţă şi eficienţă.

@ Pe acest fundal, Dinamo a început în stil de mare echipă, asta şi datorită moralului ridicat manifestat de toţi internaţionalii dinamovişti, ca urmare a jocului şi rezultatului de miercuri de la Helsinki. Pofta lor de joc a fost concretizată foarte repede, poate mai repede decît se aşteptau chiar ei, avînd în vedere tocmai antecedentele partidelor dintre cele două combatante : nu trecuseră decît şapte minute de cînd se fluierase începutul meciului, şi Dinu, din apropierea centrului terenului, trimite o pasă lungă, la Dumitrache. „Corsarul", regăsindu-şi suflul de altă dată, trecînd prin masiva apărare craioveană (aşa cum am dori să-l vedem peste trei zile la Trnava), ridică mingea peste Pitcă, ieşit să împiedice golul.

@ În ciuda acestui gol, studenţii vin în atac. Pe dreapta, Niţă trece de cîteva ori de Deleanu, dar Sătmăreanu II sau Nunweiller III resping încercările atacantului craiovean. Și, așa cum se întîmplă de cele mai multe ori, la un atac al lui Dinamo, pornit de pe dreapta, de la Lucescu, Dumitriu II cucereşte din nou aplauzele publicului trimiţînd din nou o pasă ideală, de data asta lui Florian Dumitrescu. Ex-arădeanul împinge mingea în plasă, poarta fiind goală, pentru că Pilcă fusese şi el păcălit de jocul lui Dumitriu.

@ Din acest moment, partida capătă cu totul alt aspect: dintr-una disputată între două echipe de forţe aproximativ egale, s-a văzut clar că universitarii încep să cedeze teren. În loc să forţeze ritmul, avînd un 2—0 încurajator pe tabela de marcaj, Dinamo — întocmai ca echipa reprezentativă la Helsinki — preferă un joc poziţional, cu broderii de mare efect, aplaudate, contra cărora nu am avea nimic de obiectat dacă ar fi avut ca rezultat cel puţin crearea unor poziţii de gol. Dar să-i lăsăm pe jucători să joace şi pentru plăcerea lor sau a tribunelor, nu numai pentru rezultat...

@ După pauză, forţele Universităţii sunt şi mai reduse datorită accidentării lui Pîrvu de către Sătmăreanu II (mult rudimentar pare acesta în angrenajul lui Dinamo ; era parcă mai tehnic la Crişul) şi a lui Oblemenco în urma unei ciocniri cu acelaşi Sătmăreanu. Golgeterul craiovean găseşte însă puteri să trimită balonul in bară (min. 66). Dar în acel moment scorul era 3—0, tot FI. Dumitrescu găsind un locşor liber într-o pădure de picioare ca să trimită mingea în plasă. Cu toate sforţările lui Strîmbeanu, ieri unul dintre cei mai activi craioveni, rezultatul rămîne definitiv, deşi în min. 89 Dumitrache expediază un şut care prinde o traiectorie curioasă şi loveşte bara din stingă lui Papuc.

@ În concluzie, o victorie clară, fără emoţii; dar jocul, privindu-l prin prisma celui ce urmează la Trnava, nu ne-a mulţumit pe deplin. Cu campioana Cehoslovaciei se impune un ritm mai alert, schimbări de ritm, mai multă dîrzenie în duelurile pentru balon, mai mult ajutor acordat omului cu mingea la picior.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea Tudoran
  • 6. (1971, 10, 03) FC Universitatea Cluj - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_10/?pg=15&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Municipal
  $ATTENDANCE           ^ 14 000
  $REFEREE              ^ C. GHEMIGEAN (Bucharest)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ G. Micloş (Bucharest), M. Haimovici (Bucharest)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Anca 4, Adam 80 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ ştefan 7 @ Craţu 8, Pexa 8, Solomon 8, Mihaila 7, Fanea Lazăr 6, Anca 8, Uifăleanu 7, Munteanu (min. 29 Sudi), Adam 8 Lică 8.  / Papuc 7 , Niculescu 6, Mincă 6, Deselnicu 5, Velea 6, Tacoi 6, Strîmbeanu 7 (min. 82 Boşoteanu), Ivan S. Niţă (min. 30 Ustabacieff 6), Pîrvu 6, Ţarălungă 7. 
  $YOUTH                ^  0-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  8-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-2
  $CORNERS              ^  5-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Adam la al 100-lea gol!
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal ; timp frumos ; teren bun ; spectatori aproximativ 14 000. 
  @ A arbitrat C. GHEMIGEAN ★★★★★, ajutat bine la linie de G. Micloş şi M. Haimovici 

(toţi din Bucureşti).

@ Ca un castel de nisip ce se năruie la prima lovitură, aşa s-au spulberat şi măsurile luate de craioveni, în dorinţa de a pleca cu fața curată din Cluj. Ei au început jocul cu o linie mediană de trei jucători (dintre care Tacoi un „libero” în faţa fundaşilor), sarcina străpungerii apărării adverse revenindu-le, în lipsa lui Oblemenco (entorsă la piciorul drept şi întindere de ligamente), lui Niţă, Pîrvu şi Ţarălungă. Speranţele lor de a obţine un punct s-au risipit insă, la prima acţiune consistentă a clujenilor şi aceasta s-a întimplat cînd se scurseseră doar 4 minute. Apoi, mecanismul s-a dereglat compartimentelor lipsindu-le omogenitatea necesară pînă la pauză.

@ În partea a doua, craiovenii au intrat decişi să schimbe rezultatul. Ei au construit cîteva acţiuni la poarta lui Ştefan, însă, totul n-a fost decit un foc de paie. În schimb, localnicii au acţionat cu mai mult aplomb. Au hărţuit, mai ales pe partea dreaptă, apărarea oaspeţilor, însă de-abia spre sfirşitul jocului ei au reuşit să-şi mărească avantajul. Cauza ? S-a repetat situaţia din meciul cu o săptămînă în urmă, cînd clujenii au încercat să-l ajute pe Adam ca să-şi împlinească dorinţa de a marca cel de-al 100-lea gol pentru ”U”. Căutîndu-l cu multe mingi pe colegul lor, pe de o parte clujenii au comis multe greşeli, iar pe de altă parte, Adam nu s-a putut descurca în faţa masivilor adversari, Deselnicu şi Mincă.

@ În ultima parte a reprizei secunde, acţiunile ofensive ale gazdelor au devenit mai clare şi, prin aceasta, mai periculoase . Uifăleanu şi Lică au centrat de cîteva ori bine şi, după o asemenea acţiune, Adam a înscris.

@ Şi acum, un scurt film al meciului. Min. 1 — corner la poarta Universităţii Craiova ; min. 3 — Pîrvu a expediat o bombă pe lîngă bară ; min. 4 — Anca a şutat năpraznic, de la 16 m. şi... 1—0 pentru „U“ ; min. 15 — Uifăleanu a centrat, dar Adam, în faţa porţii, a sărit peste balon ; min. 20 — Pîrvu i-a „suflat“ balonul lui Ştefan, însă Pexa a rezolvat situaţia critică de la poarta sa : min. 40 — Uifăleanu a trimis balonul în careul craiovenilor, iar Mincă, prompt, l-a respins.

@ A urmat o perioadă de joc echilibrat până în min. 75. În continuare, clujenii au avut iniţiativa şi, în min. 80, Uifăreanu l-a servit „ca la carte” pe Adam care, ridicînd scorul la 2-0, a înscris, totodată cel de-al 100-lea gol pentru echipa sa în campionatul diviziei A. Un vis împlinit !

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Pompiliu Vintilă
  • 7. (1971, 10, 15) CS Universitatea Craiova - FC Rapid București 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_10/?pg=62&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 35 000
  $REFEREE              ^ IOAN RUS (Tg. Mureş)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Nicolae  Barna (Tirnăveni), Stelian Marian (Sighişoara)
  $MANAGERS             ^ Cernăianu /
  $GOALS                ^ Țarălungă 25 (Ivan), Decebal Neagu 66 (Țarălungă), Oblemenco 77 (Niță) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  Oprea 7 @ Niculescu 7. Mincă 7. Deselnicu 6, Lepădatu 5 (min. 24 Velea), Strimbeanu 7. Ivan 7, Martinovici 7, Neagu 9 (min. 72 Niţă), Oblemenco 6, Ţarălungă 7. / Răducanu 4 @ Pop 6, Boc 5, Lupescu 3, Codrea 5, Dinu 6, Dumitru 6 (min. 82 M. Stelian), Năsturescu 6, Ene Daniel 5, Neagu 5 (min. 66 Codreanu), Angelescu 6. 
  $YOUTH                ^  0-0
  $PETSCHOVSKI          ^ 8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  10-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  5-2
  $CORNERS              ^  5-7
  $ARTICLE TITLE        ^ TRADIŢIA NU SE DEZMINTE 

Replica feroviarilor a fost foarte ştearsă

  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central , timp splendid ; teren bun ; spectatori — peste 35 000. 
  @ A arbitrat IOAN RUS (Tg. Mureş) ★★★★, ajutat la linie de Nicolae 

Barna (Tirnăveni) şi Stelian Marian (Sighişoara).

@ Aşadar, în privinţa partidelor dintre Universitatea Craiova şi Rapid, disputate în Cetatea Băniei, tradiţia se respectă. Formaţia gazdă a întrecut şi de această dată pe rapidişti, satisfăcîndu-i, prin rezultat, pe cei peste 35 000 de suporteri care au tixit astăzi (n.r. ieri) tribunele şi peluzele marelui stadion din localitate.

@ Fotbaliştii craioveni n-au prestat un joc strălucit — să o spunem din capul locului, pe măsura scorului fixat pe tabelă — dar victoria lor conturată destul de tîrziu (după mai bine de o oră de la primul fluier de arbitru) n-a stat nici o clipă sub semnul îndoielii, n-a fost periclitată de loc. Într-atît de ştearsă a fost replica feroviarilor bucureşteni.

@ În afara surplusului de voinţă, manifestat în raport cu partenerii de întrecere, elevii lui Cernăianu ni s-au părut superiori şi în ceea ce priveşte organizarea de ansamblu în spaţiul de joc, demonstrînd că şi-au însuşit cît de cît lecţia învăţată la cabină. În faza de apărare, Mincă a fost umbra lui Neagu, vîrful cel mai avansat al formaţiei oaspe, coechipierii acestuia din sistemul defensiv craiovean şi-au supravegheat şi ei strict adversarii direcţi, rămînîndu-i lui Deselnicu (care ar trebui să renunţe la unele intrări muit prea dure) misiunea de a „mătura“, la nevoie, în zona periculoasă din faţa porţii lui Oprea. De altfel, şi jucătorii aparţinînd celorlalte linii au respectat, în această direcţie, indicaţiile primite, ei nelăsînd rapidiştilor, decît arareori, spaţiu liber pentru manevrarea balonului.

@ Şi dacă în situaţia de posesie a mingii lucrurile n-au mai funcţionat cu claritatea şi randamentul dorit, trebuie, totuşi, să subliniem jocul bun prestat de Decebal Neagu, un „dispecer“ inspirat şi neobosit, bine înfipt, în cîteva rînduri, şi în zona de finalizare. De altfel, el se numără şi printre autorii de goluri, cel înscris de el, din volle, fiind însoţit de aplauze la scenă deschisă. Din păcate, colegii lui din linia de atac nu i-au înţeles întotdeauna intenţiile. Şi aşa se explică — repetăm, în pofida scorului categoric — puţinele acţiuni (doar 10 şuturi, dintre care numai 5 pe spaţiul porţii lui Răducanu) neirosite în apropierea careului mare.

@ Aşteptată la Craiova cu viu interes, învingătoarea lui A. C. Napoli a evoluat în maniera din jocul cu... S.C. Bacău, adică lent, confuz dezarticulat, fără personalitatea la care i-ar da dreptul prestigioasele nume din formaţie. Tonul jocului încîlcit l-a dat Răducanu, care, fără nici o excepţie, a degajat totul la întîmplare, oferindu-le astfel fotbaliştilor craioveni posibilitatea de a intra, fără prea mare efort, în posesia mingii. Dar nici colegii lui Răducanu n-au evoluat astăzi (n.r. ieri) pe măsura valorii lor. Cu excepţia lui Lupescu, bine plasat, singur în intervenţii, aproape toţi ceilalţi au comis greşeli după greşeli, au ţinut exagerat balonul la picior, au pasat lateral şi fără adresă. În aceste condiţii, cu transmiteri defectuoase şi fără demarcări oportune, acţiunile rapidiştilor ceva mai „legate“, de 3—4 pase, au fost rarităţi, iar în ceea ce priveşte „un-doi“-urile, acestea au lipsit cu desăvîrşire. Concludentă în această privinţă este şi o mică statistică doar 9 şuturi spre poarta lui Oprea, în 90 de minute, între care numai două cu oarecare precizie !

@ Pe scurt, iată cum s-au înscris cele trei goluri ale meciului.

@ În min. 25, Codrea „lasă“ să cadă balonul, Ivan, care insistase, intră în posesia lui, centrează paralel cu poarta spre Țarălungă și acesta introduce mingea în plasă de la 4—5 metri. În min . 66 este rîndul lui Pop să gafeze. El ezită să paseze balonul, Oblemenco i-l „fură“ şi îl trimite lui Ţarălungă, care prelungeşte mai departe, în careu, lui Decebal Neagu, aflat complet singur , un şut precis, din volle, şi mingea poposeşte jos, la colţ, în dreapta lui Răducanu. În min. 77, Niţă îl deposedează de minge pe Dumitru în apropierea carelui mic (!), centrează lui Oblemenco, care nemarcat, în 7—8 metri, înscrie în poarta părăsită de Răducanu.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ G. Nicolaescu
  • 8. (1971, 10, 24) ASA Târgu Mureș (1962) - CS Universitatea Craiova 0-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_10/?pg=98&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ V. TOPAN (Cluj)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gh. Vereş (Cluj), A. Pop (Cluj)
  $MANAGERS             ^ Bone /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Nagel 7 @ Szőllősi 6, Toth 6, Ispir 7, Czako 6, Naghi 7, Belöni 5, Fazekas 6, Mureşan 5 (min. 55 Lucaci), Hajnal 7, Varadin  / Oprea 7 , Tacol 7, Niculescu 7, Mincă 7, Deselnicu 7, Velea 7, Strimbeanu 6, Ivan 7, Martinovici 6, Neagu 7 (min. 65 Pirvu, min. 87 Niţă), Ţarălungă 8. 
  $YOUTH                ^  1-0
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-2
  $CORNERS              ^  15-6
  $ARTICLE TITLE        ^ Oaspeții meritau să câștige
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „23 August“ ; timp rece, vint ; teren bun ; spectatori aproximativ 10 000. 
  @ A arbitrat V. TOPAN ★★★, ajutat la linie de Gh. Vereş şi A. Pop — toţi din Cluj. 
  @ În meciul de azi (n.r. ieri), portarul oaspeţilor, Oprea, a... şomat marea majoritate a timpului. În cele 90 de minute ale partidei, goal-keeper-ul studenţilor a avut de rezolvat doar două situaţii periculoase: în min. 45, cind a respins cu greu, în bara transversală, o minge trimisă... acasă de Tacoi (!) şi în min. 85, cînd a deviat în corner, cu vădită dificultate singurul şut puternic şi precis tras la poartă de atacanţii localnici (autor: Lucaci). În rest, a fost simplu spectator la un meci de uzură, de o calitate modestă, la un meci de la care publicul a plecat înaintea fluierului final.. 
  @ În prima repriză, A.S.A. a avut avantajul vîntului, a dominat — pe alocuri autoritar — dar nu a putut depăși defensiva adversă, bine pusă la punct. (Tacoi a jucat libero în spatele fundașilor, iar aceștia au aplicat un sever marcaj om la om). Cum notam, Oprea a trecut prin emoţii abia în ultimele secunde ale reprizei, la o eroare a lui Tacoi. La poarta cealaltă, Nagel a fost salvat de bară în min. 10, la un şut expediat din volle, din afara careului mare, de Ivan. Oaspeţii au ratat, însă, în min. 77, prin Pîrvu, cea mai mare ocazie de gol a meciului. Ţarălungă — foarte activ — a centrat de pe stinga, mingea l-a găsit în careu pe Pîrvu nemarcat la 10 metri de poartă, dar şutul acestuia a trecut pe lingă bară ! Universitatea a pornit decisă la atac în ultima parte a întîlnirii, forţînd victoria, a mai ratat o ocazie mare (min. 78 Ţarălungă), iar în min. 89 arbitrul Vasile Topan — nesigur şi nesincronizat cu arbitrii de linie — l-a oprit pe Ţarălungă — scăpat singur spre poarta lui Nagel — pentru a sancţiona un ofsaid la Niţă, a cărui aşezare în teren nu influenţa cu absolut nimic desfăşurarea fazei !
  @ A.S.A., atît de elogiată după meciul „nul“ reuşit la Bucureşti cu Steaua, a fost de nerecunoscut în partida de azi (n.r. ieri). 

În 90 de minute, echipa nu a fost capabilă să lege o acţiune de 3—4 pase. Elevii lui Bone au mizat totul pe mingi centrate stereotip in careul lui Oprea, acolo unde Tacoi, Mincă şi Deselnicu au cîştigat detaşat toate duelurile aeriene.

@ Universitatea Craiova a venit cu gindul — declarat — de a obţine un punct. Obiectivul a fost însă schimbat pa parcursul jocului, dar imprecizia lui Pîrvu şi greşeala arbitrului Topan au făcut ca el să nu fie realizat...

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Dumitru Vișan
  • 9. (1971, 10, 31) CS Universitatea Craiova - FC Brașov 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_11/?pg=2&layout=s
  $TIME                 ^  15:0
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 5 000
  $REFEREE              ^ C. NICULESCU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Costică (Bucureşti), I. Urdea (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Pârvu 72 (Ţarălungă) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Oprea 8 @ Niculescu 6 (mln. 46 Birlan), Mincă 7, Deselnicu 7, Velea 7, Strimbeanu 8, Ivan 7, Martinovici 7, Pîrvu 7 (mln. 75 Niţă), Neagu 8, Ţarălungă  / Adamache 10 , Ivăncescu 7, Jenei 6 (min. 70 Furnică), Olteanu 8, Rusu 7, Pescaru 7, Cadar 7, Balint 7, Zotinca 7, Florescu 6, Györfi 8. 
  $YOUTH                ^  3-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  21-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-2
  $CORNERS              ^  7-4
  $ARTICLE TITLE        ^ Fotbalul s-a întâlnit cu iarna
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central , timp rece, a nins tot timpul ; teren plin de zăpadă ; spectatori — circa 5 000. 
  @ A arbitrat C. NICULESCU 

★★★★★, ajutat foarte bine la linie de C. Costică şi I. Urdea (toţi din Bucureşti).

@ Duminică dimineaţa, pe la 10,30, la Craiova cerul a început să prăvălească troiene peste oraş. Fotbalul părea sacrificat, căci zăpada se aşternuse repede pe stadion (să fi avut cam 20 cm grosime), dar dragostea pentru sportul rege a mai înfrînt o dată natura potrivnică pentru că organizatorii au depus eforturi serioase, călcînd zăpada sub picioare, trasînd liniile hotăritoare ale terenului cu vopsea roşie şi oferind astfel prilejul ca la ora 15 meciul să înceapă. Firesc, în acest decor aspru, nimeni nu se mai aştepta la spectacol Dar aceşti olteni îndrăgostiţi pînă la sacrificiu de fotbal (şi au fost cam 5 000 de oameni) au rămas în tribune sub o ninsoare nebună, să vadă dansul de voinţă şi bărbăţie al celor intraţi în arena „nordică”. N-a prea fost fotbal, şi nici nu putea să fie. A fost un joc al dragostei şi-al întîmplării. Balonul lovit lua traiectorii stranii, nimeni nu putea intui ce va fi, nimeni nu putea iniţia ceva serios, tehnic sau tactic. Pentru că mingea s-a oprit de atîtea ori în nămeţi, şi chiar jucătorii — minunaţi cu toţii în efortul lor — au rămas de atîtea ori cu picioarele pînă la glezne în... gazonul alb. Normal că fiecare echipă a încercat să cîştige cîte ceva. Şi au alergat toţi jucătorii, au alergat ca să nu îngheţe, dar şi ca să joace cît se putea, cum se putea. Şi în primul rînd studenţii au forţat acest joc al întîmplării, s-au avîntat mai siguri spre reduta lui Adamache, au fost de trei ori în prima repriză la un pas de gol (min 3, trage Ţarălungă, respinge Adamache; min. 23, Adamache scoate de la colţul de sus o „ghiulea“ a lui Martinovici ; min. 30, luftează Pescaru în careu, dar Neagu e împiedicat şi el de... zăpadă). Dar parcă n-ar fi fost just să se stabilească atît de devreme un învingător într-o partidă în care, omeneşte vorbind, nu puteau exista învinşi.

@ Aşa că şi repriza secundă a fost acelaşi tumult de ambiţie şi de presing al gazdelor. Studenţii au mai fost din nou de cîteva ori în faţa golului, insă uimitorul Adamache, zvîcnind din îngheţul prelungit la care a fost supus între buturi, s-a opus de cel puţin trei ori (min. 47, 60 și 61) golului. Pînă la urmă a învins Universitatea, printr-un gol înscris de Pîrvu cu capul, la un corner executat de Ţarălungă (min. 72), un gol imparabil şi pentru Adamache. Oaspeţii au replicat şi ei imediat prin două ocazii, pe care numai Oprea le-a putut rezolva cînd nimeni nu se mai aştepa (Pescaru şut de la circa 30 de m) şi cînd totul era posibil în condiţiile acelea care năşteau atîtea situaţii imprevizibile. Pînă la urmă au învins gazdele, pentru că au insistat mai mult. Admirabili toţi cei 25 de jucători care au luptat pînă la sacrificiu. Au luptat pentru victorie, dar în primul rînd pentru frumuseţea ideii de sport.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 10. (1971, 11, 17) CS Universitatea Craiova - FC Argeș Pitești 1-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_11/?pg=71&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ C. PETREA (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gh. Retezan (Bucureşti), Gh. Vasilescu II (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  Oblemenco 79 P / Dobrin 47 (Barbu), Jercan 72
  $CARDS                ^  Niculescu YELLOW, , Ivan YELLOW, Deselnicu RED 57 / Olteanu YELLOW, Radu YELLOW
  $PLAYERS              ^  Oprea 7 @ Niculescu 6, Mincă 5 (mln. 78 Tacol), Deselnicu 3, Velea 7, Strîmbeanu 6, Ivan 8, Martinovici 6 (mln. 72 Pîrvu), Neagu 7, Oblemenco 5, Țarălungă  / stan 8 , Barbu 8, Pigulea 8, Olteanu 8, Vlad 8, Ivan 8, Roșu 7 (mln. 58 Prepurgel), M. Popescu 8, Radu 6, Dobrin 9+, Jercan 8. 
  $YOUTH                ^  1-2
  $PETSCHOVSKI          ^ 8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-5
  $CORNERS              ^  4-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Singura victorie în deplasare
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central : timp frumos : teren bun ; spectatori aproximativ 25 000. 
  @ A arbitrat C. PETREA ★★★★, ajutat la linie de Gh. Retezan şi Gh. Vasilescu II (toţi din Bucureşti). 
  @ O atmosferă caldă, prietenească, a precedat acest meci, aşa cum n-am văzut de mult la o întîlnire între cele două formaţii între care este cunoscută o aprinsă rivalitate sportivă. Craiova l-a primit pe Dobrin ca pe un mare jucător, cu flori, cupe şi cu generoase aplauze. Un pionier de la Şcoala 24, unde piteşteanul a fost declarat preşedinte de onoare al detaşamentului , i-a legat de gît o cravată roşie, cu care Dobrin avea să joace tot meciul. Frumos. Gesturi mişcătoare. 
  @ În primele 20 de minute, gazdele şi-au impus cu autoritate jocul, au desfăşurat cîteva acţiuni reuşite de gol, al căror coordonator a fost Neagu, şi în minutele 7, 14, 17 localnicii s-au aflat la un pas de a înscrie, dar şuturile lui Ţarălungă, Neagu şi Oblemenco nu şi-au atins ţinta. În min. 17, Neagu a şutat din unghi, cu boltă, peste Stan, greșit plasat, dar mingea a lovit bara transversală. În min. 24, spiritele se aprind datorită lui Deselnicu, care protestează la o minge ieşită în aut. (Apoi, avertismentele aveau să vină ca ploaia. Arbitrul arată cartonaşul galben lui Radu şi Ivan, apoi lui Olteanu şi Niculescu, pentru ca în min. 57 să-l scoată pe cel roşu şi să-l elimine pe Deselnicu de pe teren pentru că acesta îl lovise grosolan pe Roşu, căruia i-a pus talpă in piept şi piteşteanul a fost luat cu targa). Pînă la sfîrşitul reprizei, piteştenii au trecut prin momente dificile dar au rezistat. 
  @ După pauză, în min. 47, un întreg stadion avea să rămină înmărmurit. La 35 de metri de poartă, Mincă opreşte mingea cu mîna. Barbu execută lovitura liberă şi trimite lui Dobrin. Acesta, printr-un dribling de maestru, trece de Mincă şi Niculescu, şutează în unghiul scurt şi deschide scorul. De acum încolo, Dobrin începe să-şi facă jocul, îşi serveşte coechipierii cu pase excelente, driblează, creează momente de panică în rîndurile adversarilor, îşi conduce pur şi simplu echipa spre victorie. După ce Oblemenco scapă o bună ocazie în min. 51, Deselnicu comite acel reprobabil act din min. 57 şi gazdele rămîn în 10 oameni. Oaspeţii folosesc cu dibăcie omul în plus, se desfăşoară pe tot spaţiul de joc, pasează mai bine, vin în atac periculos. În min. 65, Dobrin e oprit în poziţie bună, pe motiv de ofsaid, după părerea noastră imaginar. Ne-a confirmat-o şi tuşierul Retezan, care n-a ridicat steagul. Peste două minute Jercan pătrunde un careu, dar se pripeşte şi ratează o bună ocazie. În min. 72, însă, el nu va mai greşi ţinta. Dobrin a driblat doi-trei adversari, i-a trimis „pe tavă" o pasă ideală lui Prepurgel, acesta a şutat. Oprea a respins şi Jercan a reluat în gol. Meciul era jucat. Craiovenii, e drept, şi-au reluat acţiunile ofensive, au dominat, dar fără folos. O dată (min. 79), Pîrvu s-a încumetat să intre în careu, Ivan l-a împins din spate şi, ca să fie sigur de 11 m, craioveanul s-a aruncat , spectaculos la pămînt. Da, 11 metri pe care Oblemenco îl transformă. Dar gazdele n-aveau să se apropie măcar de un scor egal, ba, scorul putea lua proporţii. În min. 83, Dobrin se joacă pur şi simplu cu neexperimentatul Tacoi, care a încercat să-l dribleze pe piteştean şi a pierdut balonul şi Dobrin a vrut să-l „pedepsească“, dar mingea şutată de ei a lovit în muchea barei, cînd Oprea era un simplu spectator. Peste două minute, acelaşi Dobrin avea să fie aplaudat la scenă deschisă. De la 20 de metri a executat spectaculos o lovitură liberă, peste zid, mingea a lovit bara transversală şi a ieşit afară. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe


  • 11. (1971, 11, 28) FC Petrolul Ploiești - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_11/?pg=114&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Petrolul
  $ATTENDANCE           ^ 7 000
  $REFEREE              ^ N. PETRICEANU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ G. Dragomir (Bucureşti), M. Cîţu (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  Ciupitu 44 / Oblemenco 29 (Ţarălungă)
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ M. Ionescu 8 @ Gruber 8, Bădin 8, Mocanu 9, N. Ionescu 8, Dincuţă 7, Decu 6, Moraru 6, Grozea 7, Ciupitu 7, Harapu 5 (min. 66 Taporea).  / Oprea 9 @ Niculescu 8, Mincă 9, Tacoi 8, Velea 8, Strîmbeanu 7, Ivan 7, Pîrvu 5 (min. 46 Niţă, min. 80 Sameş), Oblemenco 7, Donose 7 Ţarălungă 7. 
  $YOUTH                ^  2-0
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  23-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-2
  $CORNERS              ^  15-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Cu un atac fragil nu se poate câștiga
  $ARTICLE BODY         ^ stadion Petrolul, timp frumos, teren moale, spectatori : aproximativ 7 000. 
  @ A arbitrat N. PETRICEANU ★★★★, ajutat la linie de G. Dragomir şi M. Cîţu (toţi din Bucureşti). 
  @ La cel de-al doilea meci consecutiv pe teren propriu, petroliştii n-au mai reuşit să reediteze victoria din etapa precedentă şi — după cum mărturiseau spectatorii localnici — nici să presteze un joc la nivelul celui din confruntarea cu studenţii clujeni. De această dată, evoluţia lor a fost — în general — modestă, jocul în atac lipsit de orizont, total ineficace. Astfel că, deşi au deţinut superioritatea teritorială în cea mai mare parte a timpului, în repriza secundă avînd chiar perioade de dominare masivă, ei s-au văzut nevoiţi a se mulţumi doar cu un rezultat de egalitate. De altfel, putem aprecia ca just acest rezultat, deoarece şi craiovenii au avut meritele lor în disputa de azi (n.r. ieri), reuşind să se apere cu străşnicie şi să contraatace, destul de rar, ce-i drept, doar foarte periculos. 
  @ Partida a debutat într-un ritm lent, plicticos. Ploieştenii par ceva mai activi în zona de mijloc dar ei se dovedesc fragili şi neinspiraţi în faţa careului oaspeţilor. 
  @ Dar, iată minutul 29, Ţarălungă, venit pe dreapta, primeşte un balon din apărare şi, vîzîndu-l pe Oblemenco scăpat de sub supravegherea lui Bădin, îl deschide lung şi precis pe partea opusă ; înaintaşul craiovean interceptează mingea şi, cu toată opoziţia tardivă a fundaşului central ploieştean, şutează splendid, cu stîngul făcînd inutil plonjonul lui Mişu Ionescu. 
  @ Căzut pe neaşteptate, golul are darul de a anima partida. Ploieştenii se precipită în atac, vine mereu în faţă şi fundaşul Nae Ionescu, dar apărătorii Băniei se descurcă bine, fiind şi rîndul portarului Oprea să intervină spectaculos, în min. 30 şi 36. Cu un minut înainte de pauză însă, o pătrundere, urmată de centrare, a lui Hsrapu produce o situaţie critică în careul oaspeţilor, apărarea acestor (chiar şi Oprea) are cîteva momente de bîlbîială şi Ciupitu profită, expediind, din apropierea porţii, balonul în plasă. 
  @ După pauză, jocul are aproape un singur sens, spre poarta lui Oprea. Gazdele forţează din ce în ce ma mult victoria (uneori întreaga formaţie „urcă“ în atac), obţin corner după corner, dar golul, care pare în repetate rînduri inevitabil, nu va cădea. 
  @ Supuşi unei presiuni pe alocul sufocante, oaspeţii se apără cu dîrzenie exemplară (Oprea avînd intervenţii excelente) şi reuşesc să menţină pînă în final rezultatul fixat în prima repriză. 
  @ Arbitrul N. Petriceanu a condus foarte bine această întîlnire, disputată într-o notă de sportivitate, dar a greşit — după opinia noastră — în ultimele minute, cînd nu penalizat cu lovitură indirectă în careul craiovenilor o obstrucţie comisă de portarul acestora. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Firănescu
  • 12. (1971, 12, 02) FC UTA Arad - CS Universitatea Craiova 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_12/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ UTA
  $ATTENDANCE           ^ 8000
  $REFEREE              ^ C. DINULESCU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ D. Isăcescu (Bucureşti), Gh. Motorga (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  / 
  $GOALS                ^ Kun 67 (Domide), 77 (Axente), Domide 72 /
  $CARDS                ^  / Strîmbeanu YELLOW
  $PLAYERS              ^  Vidac @ Birău 7, Lereter 7, Pojoni 7, Popovici 7, Domide 10, Petescu 7, Broşovschi 9, Sima 6 (min. 63 Axente 8), Kun 9, Both 9. / Oprea 7 @ Niculescu 6, Mincă 8, Tacol 7, Velea 6, Strîmbeanu 6, Ivan 5, Niţă 5 (min. 46 Sameş), Neagu 7,Oblemenco 5, Tarălunga 6 (min. 63 Donose). 
  $YOUTH                ^  0-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  33-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  15-3
  $CORNERS              ^  14-0
  $ARTICLE TITLE        ^ GREU PÎNĂ In MINUTUL 67

ŞI APOI 3 GOLURI ÎN 10 MINUTE!

  $ARTICLE BODY         ^ Stadiom : U.T.A., timp ploios şi rece, teren moale, alunecos, spectatorii 8 000. 
  @ A arbitrat : C. DINULESCU ★★★★, ajutat la linie de D. Isăcescu şi Gh. 

Motorga (toţi din Bucureşti).

@ După egalul de la Ploieşti, fotbaliştii craioveni au venit la Arad cu aceleaşi gînduri şi cu aceeaşi lecţie. În consecinţă, s-au postat în defensivă din primul minut, urmărind cu orice preţ şi cu toate mijloacele să nu primească gol. Pentru realizarea acestui deziderat, oaspeţii s-au organizat supranumeric în apărare, lăsînd ca pioni avansaţi doar pe Neagu şi Oblemenco. Au uitat, însă, de un adevăr, şi anume acela că cea mai bună apărare este totuşi atacul.

@ În aceste condiţii, jocul s-a desfăşurat într-o singură direcţie, spre poarta lui Oprea.

@ Dornici să se reabiliteze după înfrîngerea de la Cluj, textiliștii au atacat vehement, au făcut totul pentru victorie. Ei au dominat cu autoritate, au practicat un joc frumos şi aerisit, cu pase lungi, cu combinaţii gîndite şi execuţii spectaculoase, în mare vervă de joc, Domide (cel mai bun de pe teren) a fost prezent peste tot, alimentîndu-şi coechipierii cu mingi utile şi forţînd el însuşi deschiderea scorului. Se părea, însă, că golul nu va cădea. Toate încercările arădenilor s-au irosit în faţa „zidului“ rezistent al studenţilor craioveni. Spre exemplificare, vom arăta că în min. 7 Tacoi salvează din faţa lui Kun, în min. 15 portarul Oprea respinge în corner un şut al lui Sima; în min. 23 Tacoi respinge de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Petescu; în min. 27, la o lovitură liberă executată, de la 18 m, magistral de Domide, mingea întîlnește bara; în min. 38 Velea salvează în extremis mingea expediată de Petescu. Se părea că ceea ce și-au propus craiovenii — un punct la Arad — se va realiza. Dar fotbaliștii de la U.T.A. n-au fost de acord cu aceste socoteli, răsturnîndu-le în min. 67 cînd, la o centrare a lui Axente, mingea este prelungită cu capul, de Domide spre Kun, care reia direct în plasă.

@ Golul i-a obligat pe oaspeţi să iasă din dispozitiv la atac, la un joc deschis. Acest lucru a convenit de minune gazdelor care, stăpine pe situaţie, forţează majorarea scorului. Şi iată că în min. 72 Domide scapă singur, irezistibil, şi după un sprint scurt, şutează imparabil făcînd inutilă intervenţia lui Oprea. Nu trec decit cinci minute şi, la o splendidă centrare a lui Axente, Kun se înalţă şi trimite, cu capul, în colţul de jos al porţii. Cu aceasta, partida a fost jucată. Victoria U.T.A.-ei este pe deplin meritată, ea fiind de departe echipe mai bună, mai tehnică.

@ Jocul s-a desfăşurat intr-o notă de sportivitate, excepţii făcînd doar intrevenţiile dure ale lui Niculescu şi Strîmbeanu, ultimul avertizat cu cartonaşul galben.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ștefan Iacob
  • 13. (1971, 12, 05) CS Universitatea Craiova - FC Bihor Oradea 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_12/?pg=22&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ CONSTANTIN GHIŢĂ (Braşov)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ O. Calugherovici (Braşov), N. Iliescu (Braşov)
  $MANAGERS             ^  / Ştefan Coidum
  $GOALS                ^ Oblemenco 77, Neagu 78 /
  $CARDS                ^  / Petre Nicolae YELLOW
  $PLAYERS              ^ Oprea 7 @ Niculescu 6, Mincă 7, Tacol 7, Valea 8, Strimbeanu 5 (min. 43 Donose), Ivan 7, Martinovici 6, Neagu 6 (min. 70 Niţă), Oblemenco 7, Ţarălungă 7.  / Bologan 0 , Petre Nicolae 6, Sărac 7, Lucăci 7, Balogh 8, NIŞU 6, Daraban 7, Şchiopu 8, Agud 5 (min. 78 Moţ), Tamaş 5, Moldovan 7. 
  $YOUTH                ^  2-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  19-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-5
  $CORNERS              ^  1-4
  $ARTICLE TITLE        ^ Orădenii îngenunchiați în două minute! 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; timp răcoros ; teren bun; spectatori — aproximativ 

10 000.

@ A arbitrat CONSTANTIN GHIŢĂ ★★★★★, ajutat bine la linie de O. Calugherovici şi N. Iliescu (toţi din Braşov).

@ La Craiova am asistat mai mult la un meci al ambiţiilor şi poate din această cauză nu am prea avut ocazia sâ vedem şi fotbal. Antrenorul Ştefan Coidum, care cunoştea echipa craioveană ca pe propriile sale buzunare, a reuşit aproape două treimi din timp să-şi impună punctul de vedere. În această perioadă, craiovenii, în zi slabă, nu s-au prea găsit în joc şi orădenii, mai calmi şi lucizi, au stăpînit terenul, etalînd o bună orientare tactică. În ultimele 20 de minute însă craiovenii şi-au adus aminte cu joacă pe teren propriu, au forţat ritmul şi ajutaţi şi de şansă au reuşit să-şi apropie o victorie în care nimeni nu mai spera.

@ Dar să deschidem şi carnetul nostru de însemnări : în primele minute nu am avut de semnalat decât... cartonaşul galben arătat fundaşului Petre Nicolae în min. 9 şi o dublă ratare Ţarălungă—Oblemenco, ambii aflaţi singuri cu portarul Bologan în min. 17.

@ Crişul joacă mai legat, înjghebează acţiuni mai clare şi în min. 27 e gata să înscrie : Tamaş se trezeşte cu balonul în picioare, în careul lui Oprea, dar se pripeşte şi țutează în portar, anulîrid echipei sale şansa unui gol pe deplin meritat, după aspectul jocului de pînă atunci. Craiovenii fac eforturi să echilibreze partida, orădenii răspund, permanent, cu un joc dur şi arbitrul Ghiţă este nevoit să dea un avertisment colectiv formaţiei oaspete. Nu trece, însă, mult şi fundaşul Niculescu se descurcă excelent, salvînd in extremis o incisivă şarjă la care participă Tamaş şi Cefan.

@ După pauză, Universitatea revine in teren mai hotărită şi, cu preţul unor evidente eforturi de voinţă, se instalează în jumătatea de teren a orădenilor, Lucaci ratează o intercepţie în min. 53 în propriul său careu, Neagu „vîneazâ“ balonul, dar, aflat singur cu portarul in faţă, se uluieşte şi ratează. Peste 7 minute, un alt şut al lui Neagu e blocat din nou de Bologan. Gazdele atacă tot mai energic şi în min. 62 fundaşul Niculescu avansează cu balonul, îl „aruncă“ în careu, dar Neagu şi apoi Oblemenco nu-l pot învinge pe Bologan, care respinge în corner.

@ Avînd remiza în faţă, oaspeţii se string tot mai indîrjiţi în careul lor, apârîndu-se cu hotărire. Ei nu vor reuşi să fie înfrînţi decit dintr-un şut inspirat al lui Oblemenco, în min. 77. Tunarul craiovean, pînă atunci complet anonim, îşi răscumpără toate păcatele executînd cu brio o lovitură de la 20 de m. Balonul străpunge zidul orădean şi se înfige în colţul drept al porţii lui Bologan, ca propulsat de o forţă miraculoasă. E 1—0 şi Crişul se clatină. Craiovenii profită de ocazie şi se aruncă cu toate forţele asupra adversarului. La faza imediat următoare, la o lovitură liberă laterală, Ţarălungă trimite mingea în bară, ea revine în teren şi ajunge în cele din urmă la Ivan care, cu un şut inspirat, o trimite, din nou, in plasa Crişului: 2-0.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ George Mihalache
  • 14. (1971, 12, 08) CSM Jiul Petroșani - CS Universitatea Craiova 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_12/?pg=35&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 3 000
  $REFEREE              ^ VICTOR PĂDUREANU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Drăgotescu (Bucureşti), Al. Grigorescu (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^ Eugen Iordache /
  $GOALS                ^ Mulțuesc 44 (Naidin), Făgaș 45 (Naidin), Naidin 80 (Făgaş) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Suciu 7 @ Georgescu 8, Georgevici 7, Stocker 7, Tonca 8, Cotormani 8, Dodu 8, Urmeş 5 (min. 21 Făgaş), Stoian 6, Multescu 8, Naidin 7.  / Oprea 5 (min. 46 Papuc) @ Niculescu 8, Tacoi 7, Sameș 8, Velea 6, Strimbeanu 7, Ivan 7, Bălosu 6, Martinovici 4, Oblemeneo 4, Ţarălungă 4 (min. 64 Niţă). 
  $YOUTH                ^  0-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  27-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  16-4
  $CORNERS              ^  10-2
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Jiul , teren foarte alunecos; timp friguros; a nins tot timpul partidei, spectatori 3 000. 
  @ A arbitrat VICTOR PĂDUREANU ★★★★★, ajutat — bine — la tuşă de C. Drăgotescu şi Al. Grigorescu (toţi din Bucureşti). 
  @ La Petroşani, iarna a coborît de pe Parîng cu sarica ei argintie pe umeri şi a transformat terenul într-o pistă alunecoasă, mai propice pentru schi decit pentru fotbal... În aceste condiţii precare, ambele formaţii au fost nevoite să depună eforturi deosebite. Studenţii din cetatea Băniei au început destul de bine, acoperind mai judicios spaţiul de la mijlocul terenului şi dezintegrînd cu calm şi fermitate primele şarje ale gazdelor. „Moara” Jiului a măcinat în gol o bună bucată de vreme dar, în min. 21, antrenorul Eugen Iordache a operat o schimbare fericită, introducîndu-l pe tînărul Făgaş pe aripa dreaptă. Din acest moment, atacurile Jiului devin mai incisive. Golul pluteşte undeva prin aer. .. Oaspeţii încearcă prima acţiune mai serioasă în min. 42, cînd Martinovici trage puternic, dar pe lingă bară. Imediat Ţarălungă, scăpat ca o vijelie, pe contraatac, e „placat” de Georgevici, care salvează un gol ca şi făcut. Jiul revine la asalt. Naidin plasează admirabil balonul cu capul, dar Velea salvează de pe linia porţii. Cu un minut înainte de sfîrşitul reprizei, Naidin pasează cu capul în adincime, Multescu se strecoară cu balonul, ca un spiriduş, printre doi apărători adverşi şi îl aruncă peste Oprea, în plasă. Abia dezlipit de linia de centru, balonul ajunge pe stinga tot la Naidin, care pasează la Făgaş. Un şut precis proiectează din nou mingea în plasa porţii studenţilor: 2-0.
  @ Oaspeţii reiau jocul cu Papuc în poartă şi acesta are ocazia să se remarce, plonjînd în picioarele lui Mulţescu în min. 60. Peste 4 minute, noul „cerber“ craiovean rezolvă din nou formidabil un reuşit „un-doi“ Făgaş - Mulţescu, blocînd în ultimă instanţă. Jocul scade din intensitate, ambele echipe plătind tribut considerabilei energiei cheltuite de acest teren greu, acoperit cu un strat gros de zăpadă. Consemnăm, în continuare, iniţiativa localnicilor, o bombă a lui Cotormani, deviată în corner de Papuc în min. 78 şi apoi al treilea gol al partidei obţinut de gazde în min. 80 : Făgaş execută ireproşabil un corner, un pachet compact de jucători îşi dispută balonul, iar Naidin, cel mai bine plasat, se înalţă peste întreaga piramidă de trupuri şi reia cu capul, în plasă. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 15. (1971, 12, 12) CS Universitatea Craiova - FC Farul Constanța 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1971_12/?pg=50&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ M. BICĂ (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ A. Münich (Bucureşti), Em. Martin (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Oblemenco 45 P, 79 /
  $CARDS                ^ Sameș RED, Niculescu YELLOW / Tănase YELLOW, Stoica YELLOW
  $PLAYERS              ^ Panuc 8 @ Niculescu 6, Deselnicu 7, Sameş 6, Tacoi 4 (min. 46 Velea), Donose 7, Ivan 7, Martinovici 7, Pîrvui 6, Oblemenco 8, Ţarălungă 7 (min. 50 Niţă).  / Ştefănescu 7 @ Mareş 6, Bolosu 7, Stoica 7, Ghirca 6, Antonescu 7, I. Constantinescu 6 (min. 75 Goleac), Ologu 7, Tănase 6, Caraman 6 (min. 66 Oprea), Turcu 
  $YOUTH                ^  1-0
  $PETSCHOVSKI          ^ 6
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-2
  $CORNERS              ^  5-6
  $ARTICLE TITLE        ^ UN MECI URÎT ŞI DUR 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central : timp frumos, soare , teren moale , spectatori 

10 000

  @ A arbitrat M. BICĂ ★★★, ajutat de A. Münich şi Em. Martin (toţi din Bucureşti). 
  @ Semne proaste au fost încă de la început. Am asistat la o repriză ştearsă, în care s-a muncit mult de ambele părţi, fără să se joace însă un fotbal de calitate. Excepţie făcea, în această primă parte a jocului, poate doar Ţarălungă, printr-o activitate mai laborioasă în teren. Se abuza de pase — în ambele tabere — iar şuturile se expediau imprecis, mult în afara porţii. Mai sigură în joc părea Farul, insă Universitatea juca mai hotărît, dornică, bineînţeles, să valorifice avantajul terenului propriu. Numai că toată repriza (pînă la lovitura de pedeapsă) craiovenii n-au şutat niciodată pe spaţiul porţii. La fel de „dezinteresaţi” in această direcţie au fost şi constănţenii... În ultimul minut al unei reprize de plictiseală, a căzut golul. În singura acţinue mai periculoasă, iniţiată de craioveni, Martinovici a demarat puternic pe extremă şi a centrat precis în careul de 16 m, acolo unde se găsea Ţarălungă. Acesta a sărit „la cap“, în acelaşi timp cu apărătorul constănţean Mareş. Cu corpul, constănţeanul l-a împins uşor, în aer, pe craiovean, atît însă cît să-l devieze din traiectoria balonului. Arbitrul M. Bică a intervenit, prompt, acordind, prea uşor după părerea noastră, penalty, pe care Oblemenco l-a transformat cu siguranţă. 
  @ Repriza a II-a a fost un infern. Jocul ambelor echipe — probabil cu condiţia fizică pe sfîrşite, şi cu necazul că nu le mai ieşeau combinaţiile — a devenit încilcit, nervos, deseori periculos Constănţenii, nemulţumiţi de acordarea loviturii de la 11 m, jucau foarte tare — deşi nu asta era în nici un caz, calea spre egalare — şi nici craiovenii nu se lăsau mai prejos. Faze bune de fotbal a fost greu să mai vedem în aceste condiţii. Ar fi de semnalat ocazia lui Oblemenco (min. 65), cînd la o centrare a lui Niţă nu a reuşit să ajungă balonul care trecea prin faţa porţii goale şi, mai ales, faza celui de-al doilea gol. La o minge foarte periculoasă — min. 79 — Ştefănescu a ieşit să respingă cu mîna în afara careului de 16 m, comiţînd henţ. De la 20 m de poartă, în urma acordării loviturii libere, Oblemenco a şutat excepţional, trimiţînd balonul puternic, peste zid, direct la păianjen : 2-0. Craiovenii au presat în această repriză, deci merită victoria, dar jocul n-a fost... joc. Şi de o parte şi de alta s-a intrat tare, periculos, pe teren erau mereu jucători întinşi pe jos. Fotbal n-am prea văzut dar fapte de consemnat au fost destule . Ţarălungă a ieşit de pe teren accidentat (din vina lui), publicul s-a iritat, arbitrul a arătat de trei ori cartonaşul galben (Tănase, Niculescu, Stoica) şi o dată pe cel roşu, eliminîndu-l pe Sames pentru joc brutal. De fapt, meciul fusese scăpat din mînă, publicul fluiera mereu şi huiduia (de multe ori fără rost), se crease o stare de tensiune în care erau angrenaţi toţi : jucători, arbitru şi public. Cu un gust tare amar am plecat de la acest gen de corridă. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Modesto Ferrarini
  • 16. (1972, 03, 12) CS Universitatea Craiova - FCSB 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_03/?pg=50&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^  M. ROTARU (Iaşi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Popa (Iaşi), V. Buimistriuc (Iaşi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Oblemenco 83 (Ţarălungă), Deselnicu 89 (Ţarălungă) / Tătaru 3
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Papuc @ Velea, DESELNICU, SAMEŞ, Ciocîrlan. STRIMBEANU, Donose (min. 63 IVAN), TARALUNGA, OBLEMENCO, Pîrvu, Marin (min. 75 Mincioaga).  / COMAN @ Sâtmăreanu, Smarandache. HALMAGEANU, Cristache, VIGU, Naom, Pantea, TATARU, Ştefănescu. Dumitriu III. 
  $YOUTH                ^  2-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  21-15
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-2
  $CORNERS              ^  11-2
  $ARTICLE TITLE        ^ ÎN FINAL, S-A FĂCUT DREPTATE...
  $ARTICLE BODY         ^ Stadionul Central : teren îngheţat, cu zăpadă; timp rece; spectatori aproximativ 20 000. 
  @ A arbitrat M. ROTARU ★★★★★, ajutat la linie de V. Popa şi V. Buimistriuc (toţi din Iaşi). 
  @ Fiecare partidă îşi are elementele ei caracteristice care, în ansamblu, îi conferă gradul de atractivitate, nivelul tehnic la care s-a desfăşurat. Confruntarea dintre studenţii craioveni şi Steaua, redutabilul lor adversar din prima etapă a returului, a fost punctată, de-a lungul celor 91 de minute, cu numeroase asemenea elemente (goluri spectaculoase, mari ocazii ratate, dueluri pasionante ca: Ţarălungă — Sâtmăreanu, Halmăgeanu — Oblemenco, Pîrvu — Smarandache etc.), care i-au ridicat cota valorică, fâcind-o, în unele perioade din meci, nu numai plăcută de urmărit, ci şi spectaculoasă. Indiscutabil, un argument de prim ordin în sprijinul afirmaţiei îl constituie marele număr de acţiuni construite de ambele echipe, dar, in mod deosebit de Universitatea, mai hotârîtă ca oricind să-şi înscrie în palmares o victorie 
  @ Era de aşteptat că Universitatea va ataca azi mai mult, în virtutea... dreptului de echipă gazdă. Și a atacat. În min. 1, Halmăgeanu s-a aflat la un pas de... autogol, pentru ca peste circa 30 de secunde, Oblemenco să irosească o bună ocazie. Dar, la primul atac al Stelei (min. 3), lovitură de teatru ! Deselnicu îl faultează la 18 m pe Ştefănescu. Tătaru execută impecabil lovitura liberă, mingea se duce bolid în plasa porţii lui Papuc. Craiovenilor — spectatori şi jucători — nu le vine să creadă. Golul are însă darul de a-i face pe militari să joace calm, să paseze mult şi precis la mijlocul terenului, să menţină, minute în şir, balonul în posesia lor. Pe acest fond de joc economic, Steaua zvîcneşte de cîteva ori în atac. 
  @ Atacurile oarbe ale jucătorilor craioveni se sfirşesc însă odată cu repriza. Pentru că, la reluare, studenţii evoluează din ce în ce mai bine, pun totală stăpînire pe joc, atacă pe fronturi largi, asediind pur și simplu poarta lui Coman. 
  @ În min. 52 Țarălungă execută o lovitură liberă de la 17 metri, lateral de poartă. Donose se ridică spectaculos din buchetul de jucători din careu, dar balonul lovit cu capul zboară mult peste bară. Egalarea ar fi putut surveni şi în min. 68, 69 şi 70 cind Pîrvu, Oblemenco şi Marcu şutează pe rînd, însă în adversari. Un „un-doi“, executat rapid de Oblemenco cu Strimbeanu (min. 71), îl aduce pe ultimul singur faţă-n faţă cu portarul Coman, tribunele văd golul, 

dar Halmăgeanu salvează “in extremis“. Este apoi rîndul lui Țarălungă (min. 77 — șut violent razant cu bara) și Pîrvu (min. 79 — reluare peste poartă de la 7—8 m) să irosească mari ocazii. Egalarea, așteptată cu sufletul la gură de aproape 20 000 de oameni va surveni de abia în min. 83, ca urmare a unei faze de mare spectacol, mingea parcurgînd ca trasă pe sfoară traseul Sameș — Ivan — Ţarălungă — Pirvu — Ţarălungă — Oblemenco, şut în colţul lung, jos lingă bară.

@ Egalarea nu îi satisface însă pe craioveni. Ei continuă să atace furibund, chiar şi cu fundaşii, acelaşi Oblemenco ratind însă incredibil din careul mic (min. 88 — şut peste bară). Şi, cînd nimeni nu mai spera în victorie, masivul fundaş central Deselnicu primeşte în adîncime o minge de la Ţarălungă şi tatonat de Smarandache, şutează prea violent pentru ca portarul Stelei să mai poată para : 2—1.

@ A fost un final irezistibil a! craiovenilor. Final al unei reprize în care Steaua n-a trecut decît de trei ori dincolo linia de centru, acceptînd să se apere, dar nereuşind să menţină minimul avantaj luat la începutul partidei. Ar fi fost şi păcat ca Universitatea să piardă acest meci mai ales după modul cum a evoluat în repriza secundă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 17. (1972, 03, 19) CFR Cluj - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_03/?pg=78&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Central
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ P. SOTIR (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Hristea (Alexandria), D. Victor (Olteniţa)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Petrescu 67 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ GADJA @ Lupu, Dragomir, PENZES, Reman, M. Bretan COJOCARU, S. Bretan, Vişan, O. IONESCU (min. 85 Tegean), PETRESCU.  / PAPUC @ Niculescu, Deselnicu, Sameş. Cioctrian, STRÎMBEANU, Donose. Ţaralungă, Pîrvu (min. 63 Mincioaga), Oblemenco, MARCU. 
  $YOUTH                ^  1-0
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-5
  $CORNERS              ^  12-4
  $ARTICLE TITLE        ^ MAI CLAR 

DECÎT ARATĂ SCORUL

  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp excelent ; spectatori, aproximativ : 10 000. 
  @  A arbitrat : P. SOTIR (București) ★★★★★, ajutat bine la tuse de I. Hristea (Alexandria) şi D. Victor (Olteniţa). 
  @ După punctul preţios cucerit în etapa trecută la Bucureşti, în faţa lui Dinamo, victoria obţinută de astă dată în faţa studenţilor craioveni a făcut să se aprindă, în tabăra feroviarilor clujeni, scinteia marilor speranţe, legate de lupta pentru evitarea retrogradării. A fost o victorie grea, muncită, dar pe deplin meritată, realizată în faţa unui adversar dificil şi în condiţiile unei mari tensiuni, care explică intrucîtva nivelul tehnic şi spectacular, în general, modest al întîlnirii. 
  @ Începutul este dominat de avîntul gazdelor de a se impune în faţa unei formaţii care joacă deschis, dar şi suficient de sigur în intervenţiile din propria jumătate de teren. Clujenii îşi organizează acţiunile ofensive cu precădere pe partea stingă, acolo unde spiriduşul Petrescu încearcă să se strecoare, în viteză, pe lîngă masiva apărare craioveană, antrenîndu-şi coechipierii în finalizarea unor atacuri care de cele mai multe ori rămîn în stadiul de simple intenţii. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce-i priveşte pe oaspeţi, care — la rîndul lor — se mulţumesc cu o prezenţă ofensivă surprinzător de pasivă, în care numai Marcu reuşeşte ceva mai mult decît o simplă figuraţie. De aici a rezultat o primă repriză cam anostă, cu puţine faze de poartă şi cu cîteva şuturi fără prea multă convingere spre buturile apărate de Gadja şi Papuc. Referindu-ne totuşi la aceste cîteva faze de poartă trebuie să precizăm că ele au aparţinut în majoritate feroviarilor care, în min. 6, prin Petrescu, în min. 12 prin O. Ionescu şi în min. 14 şi 40 prin Sorin Bretan au fost ceva mai aproape de deschiderea scorului. 
  @ În aceeaşi perioadă de timp contribuţia craioveană la conţinutul ofensiv al jocului s-a rezumat la un singur şut, fără perspectivă, al lui Oblevrenco, în min. 25, şi la cursa lui Marcu din min. 40 care după ce a traversat jumătate de teren în viteză, driblîndu-l şi pe Gadja, a şutat afară dintr-un unghi care, practic, nu-i oferea nici o şansă de reuşită.
  @ Partea a doua a întîlnirii este mult mai animată. Ambele echipe se angajează in acţiuni mai bine construite, mai clare si mai incisive Protagoniste sunt însă tot gazdele care evoluează din ce în ce mai agresiv, cu siguranţă şi cu eficacitate. Acest lucru este reflectat în creşterea frecvenţei loviturilor la poartă, a ocaziilor de gol şi în modificarea tabelei de marcaj în min. 67 cînd Petrescu a reluat in plasă o minge revenită din bară la un şut al lui Sorin Bretan. A urmat un sfert de oră infernal în care gazdele dezlănţuite au asediat poarta craiovenilor, dar scorul n-a mai putut fi modificat cu nici un preţ. Şi asta pentru că Papuc a apărat miraculos, iar alteori atacanţii clujeni au ratat incredibil.  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mihai Ionescu
  • 18. (1972, 03, 26) CS Universitatea Craiova - FCM Bacău 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_03/?pg=107&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ IOAN RUS (Tg. Mureş)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Soos (Tg. Mureş), P. Vamoş (Tg. Mureş)
  $MANAGERS             ^ Cernăianu /
  $GOALS                ^ Părvu 52 (Ţarălungă), Oblemenco 83, Marcu 89 (Ţarălungă) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Papuc @ Velea, DESELNICU. Someş. Ciocîrlan (min. 27 Bitlan) @ STRIMBEANU. Donose @ TARALUNGA. Pirvu. Oblemenco. MARCU.  / Ghiţă (min. 46 CIZIC) @ MIOC. CATARGIU, Doboş, Kiss @ Siăuceanu. Hriţeu (min. 66 Pană) @ Dembrovschi. Vâtaru, Bugiubei. Sorin Avram. 
  $YOUTH                ^  2-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  16-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-3
  $CORNERS              ^  9-0
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central : teren bun ; timp frumos ; spectatori : 25 000. 
  @ A arbitrat IOAN RUS ★★★★, ajutat la linie de I. Soos şi P. Vamoş (toţi din Tg. Mureş). 
  @ Luîndu-şi toate măsurile de precauţie, băcăuanii au prezentat la Craiova o formaţie care prin aşezarea ei în teren a căutat, în principal, să dea o mai mare siguranţă sistemului defensiv. Astfel, l-au acreditat pe Sinăuceanu cu sarcina de a acoperi zona fundaşilor centrali, el avînd, totodată, în funcţie de cerinţele jocului, obligaţia să iasă treptat din dispozitiv, în sprijinul partenerilor din atac, în vederea creării unei superiorităţi numerice. Tactica oaspeţilor s-a arătat bine aleasă. 
  @ Gazdele nu-şi găsesc cadenţa, cu toată insistenţa mijlocaşilor Strîmbeanu şi Donose, care îl caută în permanenţă pe Marcu în speranţa valorificării vitezei extremei stingă. În min. 5, Marcu este pe punctul de a deschide scorul, dar şutul lui ocoleşte poarta apărată de Ghiţă. 
  @ În continuare, asistăm la un joc purtat mai mult la mijlocul terenului, presărat cu numeroase infracţiuni, sancţionate prompt de arbitru. La un contraatac iniţiat pe partea dreaptă, Mioc (min. 19), centrează cu efect, dar Dembrovschi trimite imprecis cu capul. Sesizînd manevra băcăuanilor — de lansare a fundaşului Mioc pe contraatac — antrenorul Cernăianu îl introduce în teren pe Bîtlan în locul fundaşului Ciocîrlan. Al cincilea corner al craiovenilor (min. 24), executat de Ţarălungă, dă emoţii lui Ghiţă, mingea reluată cu capul de Oblemenco ştergînd bara transversală. Minutele se scurg în defavoarea gazdelor, care nu reuşesc să-şi creeze situaţii clare de finalizare. Totuşi, în min. 34, Marcu şutează fulgerător din întoarcere şi mingea trece ca un bolid peste bară. În finalul reprizei, Ghiţă se remarcă boxînd mingea deasupra capului lui Oblemenco şi Donose. 
  @ La reluare, oaspeții par mai decişi, se află mai des în ofensivă, dar în plină dominare, avea să fie scris deznodămîntul partidei : era min. 52, cînd Ţarălungă a pătruns în careu, a fost contrat de Catargiu şi Doboş, dar a rămas, totuşi, în posesia mingii pe care a transmis-o spre dreapta, la Pirvu, aflat într-o clară poziţie de ofsaid (nesemnalizată de tuşierul I. Soos) şi craiovenii deschid scorul gol: acordat de I. Rus cu toate protestele cîtorva jucători de la Sport Club Bacău. Din acest moment, oaspeţii cedează terenul, iniţiativa trecînd aproape total de partea studenţilor. Cizic are cîteva intervenţii salutare, dar este din nou învins (min 83) la o gafă a fundaşului Doboş, care a trimis încet o minge spre propria-i poartă, minge interceptată de Oblemenco şi trimisă cu sete în plasă. Ultimul gol este semnat de Marcu (min. 89), după o cursă pe diagonala terenului, urmată de un reuşit un doi cu Ţarălungă şi finalizată în urma unei execuţii de fineţe. 
  @ Astfel, craiovenii îşi iau revanşa cu acelaşi scor cu care fuseseră învinşi în tur la Bacău, într-o partidă presărată cu puţine momente de fotbal spectacular, dar cu multe întreruperi de joc, Catargiu şi Sameş fiind avertizaţi pentru două placaje ca la rugby. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea
  • 19. (1972, 04, 02) FC Politehnica Iași (1945) - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_04/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 8 000
  $REFEREE              ^ V. DUMITRESCU (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Cîţu (Bucureşti), C. Costică (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  Incze 23 (Simionaş) / Marcu 82
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Costaș @ Romilfl, IANUL (min. 88 Alecu). Stoicescu. Pai! @ Romilă, SIMIONAȘ @ INCZE, Cuperman, LUPULESCU, Marica (min. 46 Dănilă).  / Papuc @ BÎTLAN, Desemieu, SAMES, Velea @ Strîmbeanu (min. 70 Neagu), IVAN @ TARALUNGA (min. 88 Mincioagă), Fîrvu, Oblebenco, MARCU. 
  $YOUTH                ^  1-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  9-14
  $SHOTS ON TARGET      ^  1-3
  $CORNERS              ^  6-7
  $ARTICLE TITLE        ^ MECI DE UZURĂ, REZULTAT ECHITABIL 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „23 August“, teren denivelat : timp rece ; vînt puternic ; spectatori — aproximativ 8 000. 
  @ A arbitrat V. DUMITRESCU 

★★★★★, ajutat la tuşă de C. Cîţu şi C. Costică (toţi din Bucureşti).

@ Derbyul studenţesc disputat în dealul Copoului a confirmat în mare măsură aşteptările, dar rezultatul final nu a avut darul să mulţumească publicul spectator ieşean, care a îndurat cu stoicism vremea neobişnuit de aspră în dorinţa de a aplauda o victorie mult dorită a echipei favorite. Scorul, oarecum surprinzător, a fost stabilit la capătul unui meci de uzură, cu multe momente de dramatism, dar şi de fotbal bun, iar explicaţia sa trebuie căutată atît în comportarea peste aşteptări a studenţilor craioveni, care au jucat cu mult curaj şi aplomb, ca şi în evoluţia mai puţin convingătoare ca de obicei a gazdelor, aflate, azi (n.r. ieri) într-o acută stare de neputinţă în valorificarea unor certe posibilităţi colective şi individuale ale jucătorilor săi.

@ În prima parte a întîlnirii, iniţiativa a aparţinut mai mult echipei gazdă, care după ce ratează cîteva ocazii bune în min. 12 şi 18, prin Simionaş şi Marica, deschide scorul în min 23, prin Incze, nebăgat in seamă la o lovitură de colţ executată de Simionaş. În continuare, jocul se echilibrează, craiovenii preluînd chiar în finalul reprizei iniţiativa, pe care o vor păstra aproape în tot cursul celei de a doua părţi a întîlnirii, reuşind să egaleze în min. 82 prin Marcu, după o acţiune personală foarte inspirată, şi să rateze chiar victoria prin Oblemenco, Pîrvu şi din nou Marcu în minutele 84, 85 şi 87.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mihai Ionescu
  • 20. (1972, 04, 12) CS Universitatea Craiova - FC Dinamo București 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_04/?pg=51&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 40 000
  $REFEREE              ^ V. TOPAN (Cluj)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Constantinescu (Cluj), A. Pop (Cluj)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Ivan 45, Pîrvu 71 (Neagu) / Dumitriu II 87
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Papuc @Bitian, VESELNICU Someş, Velea @ STRIMBEANU (min. 82 Donose), Ivan @ Țarălungă (min. 72 Neagu), PÎRVU, Oblemenco, Marcu.  / Constantinescu @ Cheran, Sandu Gabriel, Dinu DELEANU @ Dobrău, Nunweiller VI (min. 72 Mustețea) @ SALCEANU, DUMITRIU II, St. Dumitrescu, Lucescu (min. 72 Doru Popescu). 
  $YOUTH                ^  1-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-3
  $CORNERS              ^  12-5
  $ARTICLE TITLE        ^ ÎN VEDETĂ - NU ECHIPELE, CI PUBLICUL 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central , timp excelent , teren tare, cu denivelări ; spectatori — aproximativ 40 000. 
  @ A arbitrat V. TOPAN ★★★★★, ajutat la linie de I. Constantinescu şi A. Pop (toţi din Cluj). 
  @ E uimitor cită lume poate aduce fotbalul la Craiova. În timp ce la Bucureşti, un meci internaţional cu echipa Franţei (e drept televizat) nu găseşte decit 25 000 de interesaţi, la Craiova 40 000 de oameni se îndeasă într-un stadion de 30 000 de locuri, la un meci, e adevărat, cu Dinamo, cînd, totuşi, ambele echipe nu se găsesc într-o conjunctură prea favorabilă. 
  @ Partida avea să înceapă lejer, cu acţiuni largi, calme, studiate, ca nişte gesturi retorice. În prima jumătate de oră mai nimic, în afara citorva pase frumoase şi a unei fente de-a dreptul extraordinare pe care Pîrvu i-o face lui Dinu. Cu distanţe mari intre linii, echipele sint dispuse frumos, dar nimeni nu aprinde scînteia. Ea avea să ţîşnească abia în min. 29, cînd Ivan aruncă o minge în adîncime spre Marcu, singurul său coechipier avansat. Patru fundaşi dinamovişti, plasaţi defectuos şi fără reacţie, se văd depăşiţi de minge şi de Marcu, strecurat printre ei. Craioveanul aruncă mingea peste Constantinescu, ieşit să micşoreze unghiul. Mingea va cădea însă peste bară. Cîteva secunde mai tîrziu, o nouă fază fierbinte, terminată cu un corner acordat de către Dinu. 
  @ Oaspeţii ne par handicapaţi de o aşezare, credem noi, defectuoasă. Ei şi-au asigurat apărarea cu 4 fundaşi şi cu Dinu circulînd peste tot. La mijloc, Sălceanu şi Radu Nunweiller, iar cei trei din faţă, în loc să stea (măcar unul sau doi) înfipţi în ultima linie de apărare adversă, aveau să se mişte aproape tot timpul la o mare distanţă de apărătorii craioveni, pe poziţii retrase, negîndu-şi singuri şansele de contraatac în faţa unei echipe cu destule fisuri, dacă ar fi știut să le descopere. 
  @ În ultimele minute dinaintea pauzei, craiovenii au şanse, dar Marcu, Ţarălungă şi Deselnicu ratează, iar Constantinescu aruncă în corner o minge primejdioasă, expediată de Oblemenco. Dar repriza avea să nu se încheie cu un scor alb. Chiar în min. 45, Oblemenco urmăreşte o minge pe stînga, se apropie de poartă, trage din unghi, Constantinescu nu reţine, iar Ivan înscrie, fiindcă se afla în imediata lui apropiere : 1—0. 
  @ Repriza secundă e mai aprigă. Datorită elanului tuturor, exprimat, printre altele, şi prin cursele lui Ţarălungă şi prin cele cîteva momente de explozie ale lui Lucescu. Porţile sînt acum mai ameninţate, chiar şi de către fundaşi, Bîtlan, de pildă, şi Dinu, servit excelent de Lucescu. Dar el va rata această mare ocazie, fiindcă ştie multe, dar să tragă la poartă nu ştie (a mai irosit un moment favorabil în min. 71).
  @ O vreme, Dinamo avansează cu toată echipa spre careul lui Papuc, dar nu reuşeşte să desfacă o apărare din ce în ce mai aspră. Se fac schimbări. Nicuşor e obligat să înlocuiască doi internaţionali, care par intoxicaţi cu fotbal. 
  @ Jocul decurge echilibrat cînd, în min. 71, craiovenii obţin un nou corner. Execută Neagu, Pîrvu reia în gol, deoarece fundaşii bucureşteni s-au ocupat în faza aceea doar de Oblemenco. Pe teren încep şicane între jucători, gazdele fiind cele mai productive la acest capitol. Trag de timp într-o manieră pe cît de naivă, pe atît de nesportivă. În acest fel, superioritatea lor generală, care le adusese la 2—0, se dizolvă. 
  @ În final, Dinamo ajunge la cîrma partidei. În min. 82 Sălceanu ratează, dar cinci minute mai tîrziu Dumitriu II, cel mai bun, mai lucid și mai activ dintre înaintaşii bucureşteni, reduce scorul, şutind, formidabil de la aproximativ 25 m. Partida se încheie cu o secvenţă de suspense, Deleanu expediind în bară o lovitură liberă chiar în min. 90.
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Romulus Balaban
  • 21. (1972, 04, 16) CS Universitatea Craiova - FC Universitatea Cluj 0-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_04/?pg=66&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ NICOLAE RAINEA (Birlad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Em. Păunescu (Vaslui), Gh. Ștefănescu (Galaţi)
  $MANAGERS             ^  / Onisie
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Papuc @ Bîtlan, DESELNICU, SAMEŞ, Velea @ Strimbeanu, Ivan @ Ţarăluungă, Pirvu, Oblemenco (min. 46 Neagu), Marcu (min. 69 Niculescu)  / ŞTEFAN @ CREŢU, PEXA, Solomon, Cîmpeanu @ Anca, MIHAILA @ Ulfăleanu (min. 74 Iordache), MUNTEANU, Mureşan (min. 82 Sudi), LICA. 
  $YOUTH                ^  2-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  10-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  2-4
  $CORNERS              ^  6-3
  $ARTICLE TITLE        ^ GAZDELE N-AU GĂSIT DRUMUL SPRE GOL 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central, teren bun, timp frumos, spectatori peste 25 000.
  @ A arbitrat NICOLAE RAINEA (Birlad) ★★★★★, ajutat la linie de Em. Păunescu (Vaslui) și Gh. Ștefănescu (Galaţi). 
  @ Cît se poate schimba la faţă o echipă numai în trei zile ! De la acel „11“, organizat şi irezistibil in joc, din partida cu dinamoviştii bucureşteni, Universitatea Craiova a fost azi (n.r. — ieri) umbra ei. 
  @ O victorie au ţintit, fireşte, şi astăzi elevii lui Cernăianu, dar maniera prin care au căutat s-o obţină, mai ales în prima repriză, prezenta prea puţini sorţi de izbîndă, căci în faţa atacurilor oarbe şi precipitate, cu mingi trimise stereotip, înalt, în careul advers, studenţii clujeni au organizat o defensivă fără fisură. In apropierea apărării imediate a acţionat inimosul Mihăilă, care a apărut ca un „deus ex machina“ la toate fazele critice; la mijlocul terenului a operat cu sîrg și cu o suprinzătoare eficienţă fragilul Lică. Acesta a fost, în linii mari, dispozitivul de apărare al formaţiei oaspete care, după un scurt studiu al partenerului de întrecere, a replicat inteligent, variind acţiunile colective pe contraatac, cu cele individuale. Primul care şi-a luat inima în dinţi, Incercînd să străpungă de unul singur, a fost Lică. Ne aflam în min. 9, cînd finul dribler al lui Şt. Onisie a cîştigat un duel cu Strimbeanu, purtat undeva lingă tuşă, în partea stingă a terenului ; apoi, el a făcut cîţiva paşi spre interior, l-a fentat pe primul ieşit în cale, după care s-a îndreptat frontal spre poartă, driblînd nu mai puţin de cinci adversari ; cînd a ajuns în careu, la aproximativ 12 metri de buturile formaţiei gazdă, Papuc a ieşit pentru a-i micşora unghiul, invitîndu-l pe Lică să plaseze balonul jos în stîngă porţii. 
  @ Aşa a fost înscris unicul gol al partidei, după care jocul şi-a reluat cursul de pînă atunci ! Universitatea Craiova a încercat în continuare să-l învingă pe Ştefan cu baloane înalte, expediate din toate direcţiile, dar nr. 1 clujean, bine inspirat şi într-o formă de zile mari, a reţinut sau a boxat curajos minge după minge. Şi, cum se întîmplă adesea, contraatacul aduce ocaziile mari : min. 38, balonul circulă rapid pe traiectul Uifăleanu- Munteanu-Mureşan, însă ultimul luftează, singur cu portarul, din poziţie excelentă. 
  @ După pauză, antrenorul Cernăianu joacă pe altă carte. El îl scoate pe Oblemenco pe tuşă şi-l trimite vîrf pe fundaşul Deselnicu. Mai mult o schimbare de oameni şi nu una de concepţie, întrucît tabloul tactic rămîne in linii mari acelaşi. Şi minutele trec... Studenţii clujeni îşi apără golul cu străşnicie, recurgînd nu o dată şi la tragerea de timp. Colegii lor, craiovenii, îşi pierd cu totul răbdarea, nepunînd nici un preţ pe construcţia fazei. Şi iarăşi ocaziile mari se ivesc la poarta formaţiei gazdă, dar Mureşan (min. 62) şi Munteanu (min. 75) ratează copilăreşte. 
  @ În presiunea la care-şi supun adversarul, craiovenii creează şi ei emoţii la poarta lui Ştefan, salvat, in extremis (min. 76), de Creţu, care scoate de pe linia porţii. Cu un minut înainte de final, Ştefan se va salva însă singur, apărînd magistral o lovitură de cap, expediată din apropiere de Deselnicu. 
  @ În min. 84 publicul a cerut penalty, la o minge sărită din pămint în mîna lui Sudi. Neexistînd elementul intenţional, arbitrul M. Rainea nu a acordat insă nimic. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ G. Nicolaescu
  • 22. (1972, 04, 19) FC Rapid București - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_04/?pg=79&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 7 000
  $REFEREE              ^ VASILE LIGA (Galați)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Tudorel Leca, Toma Podaru
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  M. Stelian 5, 83 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  Răducanu @ POP, LUPESCU, Mușat, CODREA @ Dinu. DUMITRU 

@ Petreanu (min. 65 Codreanul), M. Stelian, NEAGU, Angelescu (min. 46 Năsturescu). / Papuc @ Bidlan, Deselnicu, Sameș, Velea @ STRIMBEANU, Ivan @ TARALUNGA, Pîrvu, Donose (min. 60 Nită), Marcu.

  $YOUTH                ^  0-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-2
  $CORNERS              ^  6-3
  $ARTICLE TITLE        ^ O apărare darnică
  $ARTICLE BODY         ^ Stadionul „23 August“, teren bun, timp călduros , spectatori circa 7 000. 
  @ Arbitru : VASILE LIGA (Galați) ★★★★ ajutat la linie de Tudorel Leca şi 

Toma Podaru.

@ Marele paradox al meciului de ieri din Capitală îl constituie faptul că feroviarii au cîştigat prin două goluri norocoase (ambele făcute cadou de apărătorii craioveni) o partidă pe care au controlat-o copios aproape tot timpul şi în care, de trei ori, mingile expediate de atacanţii bucureşteni au intilnit bara ! Decizia finală s-a conturat chiar din minutul 5 (cînd Sameş a jucat neglijent o minge simplă, lăsîndu-i-o lui Marin Stelian şi acesta a expediat-o în plasă) şi avea să devină irevocabilă cu 7 minute înainte de sfîrşit, cînd Deselnicu l-a servit în careu pe acelaşi atacant rapidist care a îndeplinit pentru a doua oară formalitatea golului, aruncind mingea cu boltă în poarta părăsită — în disperare de cauză — de Papuc. Aceste goluri cu care oaspeţii şi-au gratulat gazdele, nu sînt însă — în fond — decît o justă reparaţie la care rapidiştii aveau dreptul faţă de superioritatea jocului lor de ansamblu şi de multe alte ocazii ratate, ca să nu mai vorbim de bara lui Petreanu (min. 7), de „capul“ lui Neagu, ieri într-un îmbucurător reviriment, la care din nou s-a opus bara (min. 50) sau de şutul ca din tun a lui Codrea (min. 72), la care Papuc a fost din nou salvat de transversală.

@ Cu toate aceste cîteva momente de tensiune, spectacolul, în ansamblu, a fost sub nivelul aşteptărilor, pentru că ambele echipe au jucat fără prea multă convingere, ca două formaţii fără griji, care se întîlnesc într-o partidă ce precede o apropiată vacanţă competiţională. Fireşte, mai interesaţi în rezultat decît partenerii lor — şi aceasta pentru că cele două puncte contau mult în îmbunătăţirea unei situaţii în clasament care-i acuză — feroviarii au depus mai multe strădanii, au avut mai multe realizări de joc şi deci victoria lor finală este un act de dreptate. Cit despre craioveni, ei au fost ieri o echipă palidă, care doar în primele minute şi, la un moment dat, în final, înainte de a primi golul al doilea, ne-au amintit formaţia alteori atît de combativă în partidele din Capitală.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Radu Urziceanu
  • 23. (1972, 05, 04) CS Universitatea Craiova - ASA Târgu Mureș (1962) 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_05/?pg=7&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 17 000
  $REFEREE              ^ C. GHEMIGEAN (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ R. Stîncan (București), Gh. Nicolae (București)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Oblemenco 17, Donose 36 (Niculescu) /
  $CARDS                ^ Strimbeanu YELLOW /
  $PLAYERS              ^ PAPUC @ NICULESCU, DESELNICU, Someş, Velea @ Strimbeanu (min. 42 Ivan), Donose @ Ţarălungâ. Neagu (min. 75 Niţă), Oblemenco, MARCU.  / Solyom (min. 46 Nagel) @ Szolosi, Toth, Ispir, CZAKO @ Varadi, Nagy, BÖLÖNI @ Fazekas, Mureşan, Hajnal (min. 60 Lucaci I). 
  $YOUTH                ^  2-0
  $PETSCHOVSKI          ^ 8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  19-13
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-5
  $CORNERS              ^  8-5
  $ARTICLE TITLE        ^  CONTRAATACUL OASPEŢILOR 

NEUTRALIZAI CU INTELIGENŢĂ

  $ARTICLE BODY         ^ Stadionul Central : timp rece , teren bun, dar pe alocuri cu denivelări : spectatori circa 17 000. 
  @ A arbitrat C. GHEMIGEAN ★★★★★, ajutat la iinie de R. Stîncan şi Gh. Nicolae — toti din Bucureşti.
  @ Liderul returului a venit la Craiova cu intenţii declarate încă de la anunţarea formaţiilor. Adică, cu acelaşi farmec cu care învinsese pe Dinamo la Bucureşti şi cunoscuse şi alte succese pe terenuri străine. Cu trei mijlocaşi, uneori chiar cu patru, cu Mureşan şi Fazekaş înfipţi în faţă, pentru a opera cu tăioasa armă a contraatacului. Dar, studenţii au înţeles repede jocul şi nu s-au năpustit orbeşte spre gol. Ei au fost atît de prudenţi incit au tras primul şut la poartă abia în min. 14, după ce îşi studiaseră adversarul din toate unghiurile. Dar, peste numai 3 minute, ei aveau să înscrie după o reuşită combinaţie Neagu— Marcu, al cărui şut, respins de Solyom, a fost reluat cu sete în gol, de la numai 2 m, de Obremenco. Golul acesta avea să anunţe „asaltul oltenilor". Asalt care a însemnat... Marcu scapă singur, dar vrea să dribleze şi portarul şi Solyom scoate de la 16 m un gol ca şi făcut (min. 20), pentru, ca peste 4 minute, numai o secundă şi 2—3 cm să împiedice majorarea scorului. Oblemenco prinde o „ghiulea“ de la 20 m. Solyom respinge, dar mingea trece de el şi „curge“ spre gol, însă portarul mureşean mai are forţă să sară ca o panteră pe balonul ajuns pe linia porţii. Tuşierul Stîncan, aproape de fază, clarifică adevărul , mingea nu trecuse în întregime (aşa cum o cere regulamentul) dincolo de linia porţii. Golul însă n-a mai putut fi evitat în min. 36, cînd Niculescu a centrat foarte bine, Donose a plasat un cap fericit. Solyom n-a reuşit să reţină mingea, care a şters bara laterală şi a intrat în poartă. Dincolo de cele două goluri, repriza avea să mai însemne şi cîteva „amabilităţi“ (Strimbeanu a primit şi un avertisment) şi accidentarea gravă de către Bölön a lui Strimbeanu (min. 39).  
  @  Repriza secundă prezintă echipa oaspete ceva mai insistentă , ea are şi 2—3 ocazii de a reduce scorul, însă nu forţează suficient şi Universitatea, mulţumită de primele 45 de minute, reuşeşte să-şi apere rezultatul. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 24. (1972, 05, 24) FC Brașov - CS Universitatea Craiova 0-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_05/?pg=91&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Tineretului
  $ATTENDANCE           ^ 5 000
  $REFEREE              ^ C. PETREA (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gh. Olteanu (Bucureşti), I. Urdea (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  / Marcu 22
  $CARDS                ^ Florescu 74 RED, Zotinca YELLOW / Desethieu 73 RED, Strîmbeanu YELLOW, Marcu YELLOW, Ivan YELLOW
  $PLAYERS              ^ Adamach @ Ivancescu, Jenei, Olteanu, Cojocaru @ Cadar (min. 68 Necula), Ghergheli (min. 26 Florescu ) @ Zotinca, Paşcani, Balint. GYŐRIT.  / PAPUC @ Niculescu, Desethieu, Sameş, Velea @ STUMBEANU, Ivan (min. 46 BeRereanu) @ Ţaralungă, Niţă, Oblemenco (min. 73 Bîtlan) MARCU. 
  $YOUTH                ^  1-0
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  5-4
  $CORNERS              ^  9-2
  $ARTICLE TITLE        ^ UN JOC CUM N-AM DORI SĂ MAI VEDEM 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadionul Tineretului, teren bun, timp frumos, spectatori — aproximativ 5 000. 
  @ A arbitrat: C. PETREA ★★★★★. ajutat la tuşă de Gh. Olteanu și I. Urdea (toţi din Bucureşti). 
  @ Rar ne-a fost dat să vedem un joc atît de incîlcit ca acela dintre Steagul roşu şi Universitatea Craiova. Lipsit de spectaculozitate, sub orice critică sub raport tehnic şi presărat cu zeci de intrări neregulamentare ale oaspeţilor. Meciul de la Braşov a purtat amprenta unei dominări categorice a stegarilor. Dar ce folos că acţiunile lor s-au desfăşurat fie cu încetinitorul, fie lipsite de claritatea necesară, fiind purtate de cele mai multe ori individual. Cu asemenea manieră de joc, braşovenii au fost neputincioşi în faţa unei apărări supranumerice, greu de depăşit, care a folosit toată gama de mijloace antijoc în scopul scurgerii timpului şi menţinerii rezultatului. 
  @ Oaspeţii au intrat pe teren cu o tactică specifică partidelor din deplasare, pe care au respectat-o cu stricteţe, uneori chiar abuziv, pe tot parcursul celor 90 de minute, valorificînd la maximum, pe contraatac, calităţile lui Marcu. De altfel, singurul gol al partidei, înscris în min. 22, este opera acestuia, care la o acţiune iniţiată pe partea dreaptă de Niţă, a finalizat, printr-un şut plasat de la marginea careului, mingea lovind rădăcina barei şi intrînd apoi în plasă. 
  @ Din clipa înscrierii golului, craiovenii s-au apărat apoi cu indîrjire, uneori cu întreg efectivul, dar şi cu mijloace nesportive, dezaprobate de publicul spectator. Din această cauză, jocul a fost adeseori întrerupt, (şi firesc, prelungit cu patru minute), iar Deselnicu (pentru proteste repetate) şi Florescu (lovire intenţionată a adversarului) au fost eliminaţi; alţi patru jucători (Strîmbeanu, Marcu, Ivan şi Zotinca) au făcut cunoştinţă cu cartonaşul galben 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea


  • 25. (1972, 05, 28) FC Argeș Pitești - CS Universitatea Craiova 4-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_05/?pg=107&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 1 Mai
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ T. Leca (Brăila)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gh. Ștefănescu (Galați), T. Prodan (Brăila)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Dobrin 21 P, Jercan 52 (Dobrin), Radu 80, Prepurgel 82 (Dobrin) / Țarălungă 8, Neagu 85
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Stan @ Ciolan, Olteanu (85 Barbu), Vlad, Ivan @ Prepurgel, M. Popescu (85 D. Ștefan) @ Radu, Frățilă, Dobrin, Jercan / Papuc (34 Pilcă) @ Niculescu, Bâtlan, Sameș, Velea @ Strâmbeanu, Berneanu @ Țarălungă (57 Neagu), Niță, Oblemenco, Marcu
  $YOUTH                ^  0-1
  $PETSCHOVSKI          ^ 10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  22-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-7
  $CORNERS              ^  7-2
  $ARTICLE TITLE        ^ DE LA „MOMENTUL OBLEMENCO“ LA „MOMENTUL JERCAN“ 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion ""; timp ideal pentru fotbal; teren excelent; spectatori aproximativ 15 000.
  @ A arbitrat T. Leca (Brăila) ★★★, ajutat la linie de Gh. Ștefănescu (Galați) și T. Prodan (Brăila).
  @ În stadionul din Trivale, primul eveniment a fost, ați ghicit, intrarea lui Dobrin. Aceasta a fost un suport moral, dar, mai cu seamă, pentru public. Pentru că, pe gazon, startul a fost favorabil echipei craiovene, care a început mult mai sigur şi mult mai inspirată în atac acest meci. Violeţii păreau legaţi de picioare şi această suferinţă a gazdelor avea să dureze întreaga repriza întîi. Mai cu seamă că, in min. 8, Ţarălungă a demarat uitat de Ivan, şi a centrat, găsind nepregătită întreaga apărare argeşeană şi pe portarul Stan şi a deschis scorul. Trei minute mai tîrziu s-a plasat momentul psihologic al partidei, cînd după o acţiune a lui Marcu, Oblemenco a şutat în bară. De abia de acum oamenii lui Halagian se mai trezesc din buimăceala începutului şi se arată în faţa porţii lui Papuc. După un voleu splendid al lui Dobrin Imin. 13), Jercan pătrunde şi este faultat de Niculescu, arbitrul acordă cu destule ezitări lovitura de pedeapsă impusă de fază. Dobrin execută în stingă lui Papuc şi... 1-1. Partida va continua pînă la pauză pe următorul leit-motiv: acţiunile poziţionale ale lui F.C. Argeş, adeseori punctate de contraatacurile craiovenilor, care au în Ţarălungă, Oblemenco şi, mai cu seamă, în Marcu săgeţi foarte veninoase... 
  @ Pauza va schimba complet aspectul jocului. Ea a fost, se vede, un sfetnic bun numai pentru piteşteni, care erau alţii în această parte a întîlnirii. Începutul limpezirii jocului lor va veni de la linia mediană, unde Prepurgel a făcut 45 de minute excelente, şi de la o înţeleaptă manieră tactică, trecerea lui Dobrin pe aripa dreaptă, de unde el a făcut mai multe acţiuni de gol. Aşa a venit de altfel, punctul victoriei (min. 52), cînd o pătrundere a decarului piteştean se soldează cu o minge venită plocon în picioarele lui Jercan, care a profitat de uluirea fundaşilor de la Universitatea şi a portarului Pilcă. Vor urma veritabile recitaluri ale ofensivei piteştene, cu Plică salvînd două goluri gata făcute (min 64), la şuturile lui Dobrin şi Radu şi cu două bare în aceeaşi fază, la mingile expediate de aceiaşi jucători. În min. 81, emoţia pleacă de pe stadion şi din inimile jucătorilor violeţi prin golul lui Radu, la capătul unei acţiuni personale. Prepurgel încheie seria golurilor echipei din Trivale, o precisă reluare cu capul a unei centrări model efectuată de Dobrin, iar Neagu ridică la 6 numărul golurilor înscrise la Piteşti, profitînd de o ezitare colectivă a apărării gazdelor. Piteştiul a trăit azi (n.r. ieri) meciul său şi pe cel de la Constanţa, aşa că în această duminică am auzit de şapte ori urale din tribună, la golurile înscrise de echipa favorită şi în momentele cînd marcau elevii lui Cosmoc.
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 26. (1972, 05, 31) CS Universitatea Craiova - FC Petrolul Ploiești 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1972_06/?pg=3&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ TR. MOARCĂŞ (Braşov)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ G. Pop (Braşov), O. Calugherovici (Braşov)
  $MANAGERS             ^  / Ilie Oană
  $GOALS                ^ Marcu 23 (Strîmbeanu), Neagu 31 (Țarălungă), Oblemenco 89 P /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Pilcă @ Niculescu, Berneanu, SAMEŞ, Velea @ STRÎMBEANU, Ivan (min. 58 Donose) @ Ţarălungă (min. 73 Niţă), NEAGU, Oblemenco, MARCU.  / Mihai Ionescu @ N. Ionescu, Bădin, Mierluţ Ciupitu @ Cotarec (min. 68 Gruber), CRÎNGAŞU @ Dineuţă, Moldovan, Marcu (min. 39 Juhasz), OPRIŞAN. 
  $YOUTH                ^  3-1
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $SHOTS IN TOTAL       ^  20-14
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-5
  $CORNERS              ^  3-6
  $ARTICLE TITLE        ^ Victoria trio-ului, in mare formă, Strimbeanu-Neagu-Marcu 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadionul Central : teren bun ; timp frumos ; spectatori — aproximativ 20 000. 
  @ A arbitrat TR. MOARCĂŞ ★★★★★, ajutat de G. Pop şi O. Calugherovici 

(toţi din Braşov).

@ Avertizaţi de ultimele isprăvi ale elevilor lui Ilie Oană, studenţii craioveni nu au considerat nici un moment că meciul cu Petrolul va fi uşor, punîndu-se serios pe treabă, chiar din primele minute, asaltînd prin acţiuni viguroase poarta lui Mihai Ionescu. În centrul tuturor acestor faze, unele de mare spectacol, s-au aflat tot timpul Strîmbeanu (inepuizabil), Neagu (excelent coordonator de joc) şi Marcu (iute ca o zvîrlugă). Aceşti trei jucători — prompţi, calmi şi lucizi — au ştiut să creeze breşe şi să exploateze fiecare fisură în sistemul defensiv al ploieştenilor. Dar, cel mai bun din 22 a fost Strîmbeanu, jucătorul de la care au pornit toate cele trei goluri. În min. 23, el l-a văzut demarcat pe extremă pe Marcu, i-a pasat mingea şi acesta s-a dus glonţ spre poarta lui M. Ionescu, şutind imparabil în colţul lung. La al doilea gol (min. 31), a transmis uşor balonul spre Ţarălungă, care l-a prelungit apoi, printre Ciupitu şi Mierluţ, spre Neagu, care a pătruns în careu şi a şutat precis. Ăn sfîrşit, la al treilea gol, Strîmbeanu l-a pus în excelentă poziţie de a marca pe Oblemenco, acesta fiind faultat în careu, în momentul şutului, de Bădin. Arbitrul a acordat ferm penalty şi tunarul oltenilor a transformat impecabil. Aceasta a fost istoria celor trei goluri. Şi elevii lui Oană, pe contraatac, au irosit excelente ocazii de a marca prin Moldovan (min. 36), Crîngaşu (min. 80) şi Oprişan (min. 82), ei şutind imprecis pe lingă poarta lui Fiică.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 27. (1972, 06, 04) CS Universitatea Craiova - FC UTA Arad 2-0
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $YOUTH                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $CORNERS              ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 28. (1972, 06, 11) FC Bihor Oradea - CS Universitatea Craiova 2-1
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $YOUTH                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $CORNERS              ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 29. (1972, 06, 21) CS Universitatea Craiova - CSM Jiul Petroșani 4-0
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $YOUTH                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $CORNERS              ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 30. (1972, 06, 25) FC Farul Constanța - CS Universitatea Craiova 2-1
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $YOUTH                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $CORNERS              ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^