User:Justas Kvilonskas/sandbox/Silambam

Silambam


Silambam yra ginklu pagrįstas karinis menas Indijos apskrityje, tiksliau nuo Tamilakam (dabar Tamilnado vietovės) Indijos subkontinente. Šis senovinis kovos stilius yra paminėtas Tamil Sangam literatūroje

Istorija edit

Žodis Silambam buvo išgirstas prieš kelis tūkstančius metų , kai Agastya pamatė siddhar(apšviestą šalaviją). Nors pakeliui į Velimalį, Agastya aptarė induizmo filosofija su senu vyru, kurį susitiko, .Senas vyras pasakė, kad paslėptas dievas yra Muruganas. Vyras mokė jį Kundalinės jogos ir kaip sutelkti praną per kūną. Agastya praktikavo meditacijos metodą ir galiausiai parengė tris tekstus apie palmių lapus, pagrįstus Dievo mokymais.




Ginklai edit

 
Weapons used in Silambam

Ginklo ilgis priklauso nuo kovotojo aukščio. Idealiu atveju, ji turėtų tiesiog liesti kaktą apie tris pirštai nuo galvos, papratai kovotojų aukštis apie 1,68 metrų (penki su puse pėdos). Priklausomai nuo situacijos, gali būti naudojami skirtingi ilgiai. Pavyzdžiui, sedikuchi arba 3-kojų lazda gali būti lengviau paslėpta.Atskirai praktikai ginklai turi būti skirtingų aukščių. Žemiau yra keletas ginklų, naudojamų Silambam .


Treniruotės edit

Pasaulio iniciatyvos edit

Daugiau edit