Kære bidragsydere til Wikipedias informations-side om Patientforeningen Hiv-Danmark.

Der findes megen viden om Hiv og AIDS på World Wide Web, Internettet. Søgemaskinerne henviser til et utal af artikler og historier, videoer og websites af mere eller mindre lødig karakter. Det er kort sagt en jungle at finde rundt i "alle historierne" om Hiv og AIDS. Det er blandt Hiv-Danmarks opgave at holde et vågent øje med vidensudvekslingen og informationen om Hiv og AIDS.

Der gøres derfor et forsøg på at undersøge og og tilrette offentligt tilgængelig viden om Hiv og AIDS på internettet, for at opretholde det størst mulige niveau af korrekt, relevant og faktabaseret viden om Hiv og AIDS fra Patientforeningen Hiv-Danmarks side.

Arbejdet har stærk rod i foreningens målsætning om: "at modarbejde diskrimination af Hiv-smittede" i Danmark.

Derfor er undertegnede i samarbejde med Videns- og Informationsudvalget i Hiv-Danmark påbegyndt oprettelsen af artiklen om "Hiv-Danmark, Patientforeningen for Hiv-positive i Danmark" for at indkredse det historiske overblik over Patientforeningen Hiv-Danmarks aktiviteter op til og efter foreningens oprettelse i 1991. Udvalget er "ungt" i forhold til foreningens historie, og er derfor eksempelvis uvidende om eksakt dato for stiftelsen af Patientforeningen Hiv-Danmark, som i år har 25 års jubilæum. Det er også gældende for mange andre relevante emner, sager, hændelser mm, der har haft betydning for udviklingen af de vilkår som Hiv-positive lever under i Dagens Danmark i 2016.

Gennem 25 år er der naturligvis sket ændringer i foreningens strukturer, vedtægter med mere. Målet er ikke at opnå et eksakt kartotek over disse ændringer/udviklinger, men at give et overblik af de væsentligste træk og udviklingstendenser op til i dag. Det lyder omfattende, men det er tænkt som en faktabaseret side med links/henvisninger til eksterne sider/blogs/medias mm. Herigennem søges blandt andet at bidrage til fremtidens studerende og øvrige interessenter, i Deres research om Hiv/AIDS-udviklingen i Danmark. Der forefindes på nuværende tidspunkt ikke nogen side på wikipedia der giver et indførende overblik over udviklingen i Danmark. Der findes naturligvis wikipedia-dokumenter og links/artikler omkring Hiv/AIDS-udviklingen på verdensplan og på medicinsk plan.

Det er kun muligt at opnå størst mulig koncensus om relevant og tilnærmet ubestridelig fakta, hvis et flertal af involverede gennem 25 år, bidrager til denne wikipedia-artikel. Jeg tilskynder derfor alle relevante bidragsydere der ligger inde med relevante oplysninger og relevant materiale til at bidrage. Personer der gennem årene har haft forbindelse til; Patientforeningen Hiv-Danmark, AIDS-Fondet, AIDS-Linjen det daværende STOP-AIDS, AIDS-Info Fyn, Positivgruppen, AktHIV-huset, Bløderforeningen, Sundhedsstyrelsen, Statens Seruminsitut, Teater- og aktivistgrupper mm. Det være sig nuværende og tidligere ansatte på landets infektions medicinske afdelinger, læger og plejepersonale, frivillige, aktivister, Hiv-positive, pårørende med flere. Kort sagt: Alle der kan give et konstruktivt bidrag til det historiske overblik over Hiv-AIDS-udviklingen gennem 25 år.

P.t. er bogen "Bøssepesten", af Jan Fouchard og Bent Hansen den eneste eksterne og faglitterære kronologiske kilde til oplysninger, der med tiden måtte fremlægges i artiklens historiske afsnit.

Det bliver muligt at "diskutere" fakta, og dersom uenighed opstår, medtager wikipedia bidragydernes synspunkter og argumentation under "Discussions", tilhørende nærværende artikel.

Relevante oplysninger omhandler følgende:

- Særligt relevante personer der har haft betydning for foreningens udvikling: Relevante og særlige personer der har bidraget til foreningens stiftelse og udvikling. Det drejer sig om nuværende såvel som afdøde. Der indhentes naturligvis accept fra nulevende personer, der ønsker at medvirke med navns nævnelse. (Der søges bl.a. en eksakt liste over formænd siden stiftelsen i 1991) - Medicinsk Udvikling i Danmark: Medicinske forhold der har haft afgørende betydning for Hiv+, udover kombinationsbehandlingens indførelse i 1996 og gerne et tilnærmet skriftligt og grafisk overblik over tiden forinden og efter kombinatonsbehandlingen (+/- 6 måneder).

- Medierelevante Overskrifter: Links til avisoverskrifter/nyheder vedrørende HIV/AIDS-udviklingen.

- Historisk og faktabaseret overblik over juridiske forhold og sager der førte til indførelsen af §252 (Hiv-straffeloven) - Andet?

Med venlig hilsen,

Jacob Hermansen, Næstformand i Patientforeningen Hiv-Danmark, Bestyrelsesmedlem siden 2011. Administrator af Patientforeningens Facebooksite, og medlem af Videns- og Informationsudvalget.