Open main menu

NASA Sustainability Base

NASA Sustainability Base is a building at the Ames Research Center in Mountain View, California that was designed to exhibit and test the latest energy-saving technologies as part of the federal government's drive to eliminate fossil-fuel consumption in all new government buildings by 2030. The building was not initially conceived as a "sustainability base," but associate director Steven Zornestzer worked with architect William McDonough to create an energy-efficient building for the 21st century. [1] Energy-saving features include water recycling, fuel cell electricity generation, natural lighting, solar panels, and a geothermal well system.[2] Also, the building had normal budget and actually a shorter than normal production time.[3]

ReferencesEdit

  1. ^ Palca, Joe. "NASA Uses Lessons From Space To Design An Efficient Building". NPR.org. Retrieved 2015-12-01.
  2. ^ Tiffany Hsu - NASA's Sustainability Base generates buzz for its eco-friendly architecture (2011) - LA Times
  3. ^ "NASA Sustainability Base - William McDonough + Partners". William McDonough + Partners. Retrieved 2018-01-21.

External linksEdit