Kristaq Mitro

Kristaq Mitro (born 1 December 1948, in Vlorë) is an Albanian film director. He is currently professor in Arts University of Tirana. He directed Apasionata in 1983 with Ibrahim Muçaj.[1]

Kristaq Mitro in Tirana in 2008

FilmographyEdit

 • Një djalë edhe një vajzë (1990)
 • Telefoni i një mëngjesi (1987)
 • Duaje emrin tënd (1984)
 • Apasionata (1983)
 • Njeriu i mirë (1982)
 • Në prag të lirisë (1981)
 • Liri a vdekje (1979)
 • Nusja dhe shtetërrethimi (1978)
 • Dimri i fundit (1976)
 • Tokë e përgjakur (1976)
 • Kur zbardhi një ditë (1971)

ReferencesEdit

External linksEdit

Kristaq Mitro at IMDb