Nada van Dalen (Dordrecht, 2 augustus 1983) is een Nederlands modeontwerpster. Ze heeft sinds 2007 haar eigen modelabel.

Carrière edit

Van Dalen studeerde modeontwerp aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens haar studie liep ze stage bij Wendy & Jim in Wenen. Na cumlaude geslaagd te zijn begon ze in 2007 haar eigen modelabel. In 2010 werd ze met haar collectie "Immergeradeaussi" genomineerd voor de prestigieuze internationale Fashion & Photography wedstrijd in Hyeres, Villa Noaille.

Modelabel edit

van Dalen beschrijft haar eigen label als een sociaal geëngageerd rebels modelabel die altijd de grenzen opzoekt in ready-to-wear fashion. Het label werkt niet in seizoenen, maar in kleinere en grotere collecties in verschillende thema's. Gedreven en geïnspireerd door anticultuur, gabber, metal, shit-shopping, Deutsche Neue Welle, psychologie, seriemoordenaars, het leven, kleine tegenslagen en grote tegenslagen.

References edit

[1][2][3][4]

  1. ^ https://www.volkskrant.nl/mensen/modeontwerper-nada-van-dalen-mijn-kleding-beschermt-me-ik-lijk-veel-krachtiger-dan-ik-me-voel~b0ef976a/
  2. ^ "In gesprek met Nederlandse designer Nada van Dalen". 9 February 2022.
  3. ^ "Nada van Dalen - Coeval Magazine". 10 January 2020.
  4. ^ "Genomineerd voor Hyères". 11 March 2010.