Gus (2 Αυγούστου 2008 - ∞) είναι ο αδερφός. Αποτελεί διάσημη θρησκευτική, πνευματική, και πολιτισμική φιγούρα λόγω της συμμετοχής του στη διάδοση του Κασσελάκης-verse. Η θρησκευτική συνεισφορά του θεωρείτε αντάξια με εκείνη του Μαρτίνου Λούθηρου καθώς προκάλεσε μια δεύτερη μεταρρύθμιση γνωστή ως Μεταρρύθμιση 2.0. Η παρουσία του Gus διαπιστώνεται πληθωρική στο Μεσαίωνα και τους Νεότερους χρόνους, καθώς μιμείται και σχολιάζεται εκτενώς και αποτελεί πηγή και πρότυπο αναρίθμητων λογοτεχνών, από τον Πόπλιο Βιργίλιο Μάρων μέχρι τον Gus Καρυωτάκη.

Βίος

edit

Γεννήθηκε στα Σπάτα, Αττικής μια ξάστερη νύχτα που αποτέλεσε τυχαίο γεγονός για έναν αναρχικό όπως τον πατέρα του. Η Πυθία είπε για το ντεμπούτο του στην κοινωνία των Σπάτων: "Πολύ καλό τυπάκι, είναι αδερφός, 10/10. Ο Δίας πρόσταξε ότι ένα μπαρ στο Παγκράτι έχει κάτι απ' αυτόν". Ο Αχιλλέας σε αποκλειστική συνέντευξη στο Mega δήλωσε αναφερόμενος στο πολιτικό κίνημα του Κασσελάκη που επίδρασε μετέπειτα γενιές: "Tu Gus ad caelum feres". Η ασχολία του με τη πολιτική από πρόωρη ηλικία ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε στον ίδιο ο Δίας και τον πρόσταξε να υπερασπιστεί τη τιμή της Γαλλίας ως μέρος της δυναστείας των Καρολίδων του Φραγκικού Κράτους, αποκτώντας το τιμητικό όρο Καρλόgus. Ήταν ο πρώτος επενδυτής του bitcoin, εμπνευσμένος από τον σοφιστή δάσκαλο του Γρόντιο, και απέκτησε αρκετή περιουσία για να δωρίσει σε φιλανθρωπίες κατά των μαϊμούδων που προκάλεσαν AIDS, κατατροπώνοντας τον αρχηγό τους, Mokey D. Luffy, και τιμώντας τον κολλητό του, Freddie Mercury. Για να ξεπληρώσει το προπατορικό αμάρτημα, ανέλαβε το φιλανθρωπικό έργο για την προστασία των μαρσουπιλαμί.

Σκάνδαλα

edit

Σκάνδαλο Κασσελάκης-Gus

edit

Σκάνδαλο αποτέλεσε η συμμετοχή του στη μοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι του Τάιλερ Μακμπέθ. Η σεξουαλική επαφή του Gus με τον Κασσελάκη έγινε γνωστή μέσω μιας ηχογράφησης τους στη Βουλή. Η πηγή της ηχογράφησης παραμένει μέχρι και σήμερα μυστήριο, με πιθανούς κυκλοφορείς τον Ιούδα Ισκαριώτη, την Marge Simpson, την Χάρις Αλεξίου, και τις μαϊμούδες. Σχόλιο των μαϊμούδων πάνω στο θέμα ήταν: "Ου ου α α, ου α α ου ου, α...". Το περιεχόμενο της ηχογράφησης είναι το ακόλουθο:

Gus: Θα με πας ένα θερινό; Όταν γυρίσεις πίσω;

Κασσελάκης: Όταν γυρίσω πίσω, θα με πάρεις από πίσω;

. Ύστερα από το σκάνδαλο Κασσελάκης-Gus, ο Gus θεωρήθηκε ΛΟΑΤΚΙ+ είδωλο αλλά αφορίστηκε από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, και ως αντίδραση έκαψε το χαρτί αφορισμού του τραγουδώντας τον Θούριο σε Youtube Live.

Δολοφονία του John F. Kennedy

edit

Αυτός το έκανε.

Θάνατος του George Cooper

edit

Εξαπάτησε τον οικογενειάρχη George Cooper με την κίβδηλη υπόσχεση πως θα του έδινε την μυστική συνταγή για το brisket της πεθεράς του. Αντί για αυτού, προσέλαβε τον διάσημο σεφ Remy the Ratatouille -- το ποντίκι των ονείρων μας -- σε συνεργασία με τον Βασίλειο Σφουγγαρόπουλο Ε' της δυναστείας των Κομνηνών για να δημιουργήσουν μια απομίμηση της συνταγής, η οποία για ανεξήγητους λόγους (ου ου α α ου) οδήγησε στο θάνατο του. Ο πανούργος και φερέγγυος άμεσος απόγονος του, ο Sheldon Cooper, σχολίασε το θάνατο με την εξής άκρως συγκινητική φράση: "Bazinga".

Επιρροή

edit

Μουσική επιρροή

edit

Εμπνευσμένοι από τον αγώνα του στη Γαλλία, η αγγλόφωνη ροκ μπάντα "The Smiths" έγραψαν το τραγούδι Bigmouth Strikes Again με τους στίχους: "And now I know how Gus of Arc felt/Now I know how Gus of Arc felt". Εμπνευσμένη από τη συμμετοχή του Gus στη δολοφονία του JFK και την δήλωση ("Δεν ήταν δύσκολο! Έπεσε και κυλήθηκε σαν ζάρι. Bozo move..."), η Ελληνίδα τραγουδοποιός Μαρίνα Σάττι εκπροσώπησε την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision πηγαίνοντας τους αντιπάλους της τάπα με το τραγούδι "Ζάρι", αναφερόμενη στο γεγονός. Ο Πάνος Βλάχος δεν αποτελεί εξαίρεση, βασίζοντας τα τραγούδια του στην παράσταση "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" στα πολυάριθμα σκάνδαλα του Gus, όπως το σκάνδαλο Κασσελάκης-Gus που ενέπνευσε το διάσημο τραγούδι "Παράλληλη Αγάπη."

Κινηματογραφική Επιρροή

edit

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όσο πέρναγε καλά με την μάνα σου (Υ.Γ. Χρόνια της πολλά. Αυτή ξέρει.), προσλαμβάνει τον Gus ως μούσα και παρατάει την Κλέλια. Ωστόσο, το επεισόδιο δεν βγήκε ποτέ στον αέρα μετά από παρακλήσεις της Χάρις Αλεξίου για την προστασία της ελληνικής νεολαίας. Η Αλεξίου σχολίασε το θέμα "[Το επεισόδιο] μόνο το ελληνικό μεράκι δεν αντιπροσωπεύει! Τα ελληνόπουλα δεν αξίζουν να γίνουν Κασσελάκιδες-- ανέχτηκα το Τυχερό Αστέρι, αλλά μέχρι εκεί!", ενώ ο Παπακαλιάτης σχολίασε "Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για αυτό. Όσο έχω εσένα, δε φοβάμαι κανένα." Ύστερα από αυτό το σχόλιο, ο Παπακαλιάτης έδωσε ένα ζουμερό γλωσσόφιλο στον Gus όσο έπαιζε από πίσω το "Ένα Φιλί" της Χάρις Αλεξίου. Το κανάλι Mega δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη δυνατότητα η δεύτερη σεζόν να μην ολοκληρωθεί. Κιόλας, η μόνη φορά που ο Gus έκανε οποιοδήποτε σχόλιο πάνω σε οποιοδήποτε θέμα -γιατί οι πράξεις μιλάνε μεγαλύτερα από τα λόγια- ήταν "Δε μπορώ να σκοτώσω τη γιαγιά του Ορέστη και της Κλέλιας. Θα ήταν κρίμα μετά το θάνατο του George Cooper." Φήμες λένε πως εκείνος ήταν το παπάκι που σκότωσε την Ζωή. Έχασε όντως τον εαυτό του στην Αθήνα.

References

edit