File talk:Pajerova 2.jpg

Paní Moniko MacDongh-Pajerová,

se zájmem jsem si přečetl Váši anylýzu - článek o ÚSTR ze sobotního(13.3.2010 Víkendu MFD.

Nevím jaké máte zkušenosti s tímto úřadem, ale já zcela mizerné, a tak také hodnotím práci Vámi "zaručeného Pavla Žáčka".

Krátký můj příběh, dosud ústavem nevyřešený.

V 06/2007 jsem se účastnit tryzny v Ležákách u Chrudimi, a když jsem tam uviděl u věnec pražských lidovců, kteří před tím sjednali( prostřednictvím jejich ministra Tošenévského ve vládě Paroubkově) s firmou KAPSCH zakázku, tak jsem se v 07/2007 dotazoval sekterariátu ÚSTR, zda upozornili vládu, Topolánka, že někalikomiliardová zakázka České republiky byla přidělena firmě, která v době Protektorátu B+M dodávala Třetí říši,resp. gestapu zařízení na sledování vysílaček českých odbojářů, a možná i vysílačky v lomu Ležákách, za níž byli nakonec zastleleni koncem června 1942 všechny ležácké ženy a muži na Zámečku v Pardubicích.

Vím, že "Žáčkův ústav" vznikl až po zakázce fy KAPSCH. Ale můj dotaz nebyl nijak zodpovězen, údajně jej sekterariát p.Žáčka přeposlal někam jinam?? Tato totožná firma nyní sleduje Čechy, nyní v jejich náklaďácích. A mnoho spoluobčanů by to i zpětně zajímalo! Nečinnost ůstavu / v mém případě / považuji za nesprávnou.

Pan Pavel Žáček v čele ústavu, podle mých zkušenost,í sledoval pouze výběrově "svou parketu". Nesplnil z mého pohledu ničeho, co měl i vůči totalitě nacistické, zajistit.

A. Vondra, 777 000 890 akvondra@email.cz