Welcome edit

Hello, Toksoz, and Welcome to Wikipedia!

Please remember to sign your name on talk pages by clicking   or   or by typing four tildes (~~~~); this will automatically produce your username and the date. Also, please do your best to always fill in the edit summary field. Below are some useful links to facilitate your involvement. Happy editing! Martin451 (talk) 23:52, 4 June 2013 (UTC)Reply

Getting started
Finding your way around
Editing articles
Getting help
How you can help

Taksim Gezi parkı protestoları İngilizce tartışma sayfasındaki "How this article may be made objective" başlığı altında geçen yorumlar ile ilgili edit

Sayın "Bilinen Beyaz Bir Kedi",

Yorumlarınız yaşanan protestolar ile ilgili hem Türkçe hem İngilizce tartışma sayfalarından uzun zamandır takip ediliyor.

Özellikle 2 Temmuz günü vikipediye kayıtlı olmayan bir kullanıcı çeşitli iddialarla ilgili vikipedi sayfasının taraflı olduğu yolunda daha önce varolan başlıklar altına yorumlarını/endişelerini yazmış ve kendi de başlıklar açmış.

Olaylar tazeliğini korumaya devam ettiği için hangi kaynakların (ki en çok haber siteleri ve gazetelerin sitelerinden alıntılar yapılıyor; şimdilik en makul yollardan biri olarak kabul edilebilir) taraflı ve hangi kaynakların propagandist yayınlar yaptığı ile ilgili kesin yargıda bulunmak o kadar kolay değil. Gazeteler için konuşulacak olursa; bunların sahibi olan şirketlerin veya gazeteler bir şirkete bağımlı değilse bizzat yayın kurulunun iktidar ile ters düşmemek için tarafsız yayın ilkelerinden taviz verdiği bilinen bir gerçek. Tek tek isim saymaya gerek yok. Ve tekrar: Olaylar "taze" olduğu için tansiyonun yüksek olması gayet normal.

Kayıtlı olmayan kullanıcının yazdığı yorumlar ile ilgili ona en azından bu vikipedi sayfasında gösterilen çabanın bir görüşü savunmak ve bunu kabul ettirmek üzerine kurulu olmadığını anlatabilmek için tarihten örnekler verilmeye çalışıldı. Ve bunlar oldukça uzun yazıldı.

Pentagon dosyalarından Hitler'e, Traudl Junge'dan Kennedy suikastı komplolarına...

Obama ile başlayan bölümün devamı okunursa, konuyla tamamıyla ilişkili olan [genellikle] ulusalcı kanadın "muhafazakar değerlerin dayatılmasını istemiyoruz" protestoları ve muhafazakar kanadın da bu porotestoları "faiz lobisi", "Otpor!" gibi konulara bağladığı görülecektir.

Şu halde her iki kanada söyledikleri ile ilgili somut delillerin var olup olmadığı sorulsa göstermekte zorlanırlar. [Genellikle] Ulusalcı kanat AKP'nin yaptığı açıklamaları öne sürerek (basın demeçleri, grup toplantıları, açılış törenlerinde yapılan konuşmaların videoları vs.) haklılıklarını bir nebze olsun ispatlayabilirler ama tam manasıyla haklı olmadıklarını kendileri de bilir. Aynı durum muhafazakar kanadın iddiaları için de geçerli. Birçoğu kendi iddiasına inanmaz fakat inanıyorumuş gibi yapmak zorundadır çünkü mevzi kaybetmek istemez!

Yukarıda okuduklarınızı tartışma sayfasına hiç değiştirmeden yazmak tabi ki mümkün ve bunu yapmaktan hiç çekinilmez. Fakat bunu yapmakla "bireysel tartışma" haline girileceği bilindiği için şimdilik (hem Türkçe hem İngilizce) tartışma sayfasında yazılmıyor.

Son olarak "Obama, Putin, Castro ve Erdoğan suikastı" örneği "muhafazakar değerleri dayatma", "faiz lobisi" ve "Otpor!" gibi muğlak iddialara yanıt vermek amacıyla yazıldı bu nedenle konuyla ve bahsi geçen tartışma ile ilişkisi vardır.

Saygılarımla, --Toksoz (talk) 23:24, 2 July 2013 (UTC)Reply

The point is the discussion should focus exclusively on how to improve the article. I would suggest focusing your attention on that. Lengthy posts only serve as a distraction from that goal. You do not need to convince that IP. -- A Certain White Cat chi? 23:30, 2 July 2013 (UTC)

Larry Sanger edit

Are you aware that he doesn't contribute to Wikipedia since 2004? His presence on the talk page is very controversial. The community never accepted him as the "voice" of the site. His co-founder status is also controversial. Also, this is not the purpose of a talk page. Please remove it. -- A Certain White Cat chi? 19:31, 3 July 2013 (UTC)

  • Cat, correct it. His co-founder status is certainly not controversial and he's active in Wikipedia discussions pages.Kavas (talk) 19:28, 13 July 2013 (UTC)Reply

July 2013 edit

  Please stop using talk pages for general discussion of the topic. They are for discussion related to improving the article; not for use as a forum or chat room. If you have specific questions about certain topics, consider visiting our reference desk and asking them there instead of on article talk pages. See here for more information. Thank you. TippyGoomba (talk) 03:45, 4 July 2013 (UTC)Reply

Disambiguation link notification for July 18 edit

Hi. Thank you for your recent edits. Wikipedia appreciates your help. We noticed though that when you edited Duncan (song), you added a link pointing to the disambiguation page Newfoundland (check to confirm | fix with Dab solver). Such links are almost always unintended, since a disambiguation page is merely a list of "Did you mean..." article titles. Read the FAQ • Join us at the DPL WikiProject.

  • Thanks for notification. It was corrected as 'Kelligrews' community in 'Conception Bay South' which/where is a town in Newfoundland and Labrador, Canada. --Toksoz (talk) 15:10, 18 July 2013 (UTC)Reply

Roger Waters Istanbul konseri resmi edit

Hocam merhabalar. Gezi protestolari sayfasina koydugum The Wall resmini degistirdiginizi gordum. Tum duvari gostermesi daha iyi, ancak resmin cozunurlugu cok dusuk. Su adreste muhtemelen ayni resmin daha yuksek cozunurlugu olanini buldum. Bununla degistirmek sanirim daha iyi olur.

Gezginrocker (talk) 15:00, 15 November 2013 (UTC)Reply

  • Merhaba,
Resmin/fotoğrafın kaynağını belirtmeden yüklemek wikipedia'nın yönergelerine çoğu zaman aykırı kabul edilebiliyor. Bu nedenle diğer bot'lar, hizmetliler lisans sorunu nedeniyle resmi kaldırabiliyorlar.
Gönderdiğin yüksek çözünürlüklü resim bir gazete/dergi vb. internet sayfasından alındıysa, linkini yazarsan lisans sorunu yaşamadan yükleme yaparım.
Eğer amatör/profesyonel fotoğraf işiyle uğraşan bir kişinin sitesinden alındıysa veya bir twitter kullanıcısının hesabından alındıysa, wikipedia'ya yüklemek biraz daha sorunlu olabilir.
Değişikliği yukarıda yazılan bilgilere göre yapmak, fotoğrafın lisans sorunu yaşamadan sayfada kalmasını sağlar.
Saygılarımla, --Toksoz (talk) 15:57, 15 November 2013 (UTC)Reply
  • Söylediğim üzere linkini verdiğim resim & yüklediğin resim tamamen aynı, sadece çözünürlükleri faklı. O yüzden Commons'daki "Upload a new version of this file" dan bu yüksek çözünürlüklü versiyonu yüklersen problem olmaz diye düşünüyorum. Gezginrocker (talk) 21:50, 16 November 2013 (UTC)Reply

File:Newsweek 22 September 1980.jpg listed for deletion edit

A file that you uploaded or altered, File:Newsweek 22 September 1980.jpg, has been listed at Wikipedia:Files for deletion. Please see the discussion to see why it has been listed (you may have to search for the title of the image to find its entry). Feel free to add your opinion on the matter below the nomination. Thank you. Stefan2 (talk) 14:35, 13 January 2014 (UTC)Reply

Tunisia edit

2013–14 Tunisian protests → I hope this answers your question about the current events in Tunisia. Fitzcarmalan (talk) 15:03, 18 January 2014 (UTC)Reply

ArbCom elections are now open! edit

Hi,
You appear to be eligible to vote in the current Arbitration Committee election. The Arbitration Committee is the panel of editors responsible for conducting the Wikipedia arbitration process. It has the authority to enact binding solutions for disputes between editors, primarily related to serious behavioural issues that the community has been unable to resolve. This includes the ability to impose site bans, topic bans, editing restrictions, and other measures needed to maintain our editing environment. The arbitration policy describes the Committee's roles and responsibilities in greater detail. If you wish to participate, you are welcome to review the candidates' statements and submit your choices on the voting page. For the Election committee, MediaWiki message delivery (talk) 16:59, 24 November 2015 (UTC)Reply