Draft:BLOCO Μαθήτων

Λογότυπο του BLOCO μάθητων

Το BLOCO Μαθητων είναι μία μαθήτικη οργάνωση που βρισκεταί κόντα στο χώρο της Νεόλαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.[1][2]. Ειναί μαθήτικη οργάνωση της ρίζοσπαστικής αριστεράς [3] και υδριθήκε στις 10 Μαρτίου 2016 [4]. αποτελουσε αδερφή οργάνωση του BLOCO - Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστίκης Αριστεράς σε ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά όταν αύτο μέτεξελιχθήκε σε Δικτυο Προοδεύτικων Άριστερων Φοίτητων και μέτεπειτα αποχώρησε απο το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν σύνεχιστήκε ταύτιση των δύο οργάνωσεων.

Πολίτικη Θέση edit

Το BLOCO αγώνιζεται για ένα "δημοκρατίκο και δικαίο σχολείο"[5] ανοίχτο και σύμπεριλιπτίκο για όλους τους μάθητες. Ταύτοχρόνα έχει αναπτύξει κάτα καιρούς έντονη δράση σε ευρίτερα κοινώνικοπολιτίκα ζήτηματα με ένεργη συμέτοχη στο κίνημα της νέας γένιας.Εχεί ως βασίκη του θέση την δήμοσια δώρεαν και ποιότικη παίδεια αλλά θεώρειοτί αυτή μπορεί να επίτευχθει μόνο σε μία κοινώνια σοσίαλιστικη ένω ταυτόχρονα έχει και εντόνες ανάφορες σην οικόλογία τον αντίφασισμος τον σεκούλαρισμο τον σοσίαλισμο με δήμοκρατια και ελεύθερια και τον αντίιμπερίαλισμο.

Από την πόρεια γία τον Αλεξή Γρηγορόπουλο το 2023 που συμετείχε το BLOCO

Δράσεις και παρέμβαση edit

Εδώ και χρόνια εκδίδεται το περιοδίκο ΑΤΑΞΙΑ την οργάνωση που ήταν και ο τίτλος της ιστόσέλιδας του που κατάργηθηκε το 2023. Το BLOCO διατήρει ενέργη σέλιδα στο ίνσταγκραμ [6] όπου δημοσιεύεται σύχνα υλίκο με τις θέσεις της συλογικοτήτας κάθως και με αρθρόγραφια σε είδησιογραφικά μέσα [7] . Εχεί ενεργα σύμετασχει στο μάθητικο κίνημα ύπερ του νεού λύκειου και κάτα των μακέδωνικων κάταληψεων κάθως και στο κινήμα ενάντια στην ΕΒΕ και την τράπεζα θέματων. Ταύτοχρονα το BLOCO αναπτύσει δράσεις και στα 15μέλη συμβούλια στα οποία εχεί διαχρόνικα μια μίκρη αλλά σταθέρη παρούσια την πολίτκιοποιήση των οποίων θεώρει βάσικο στοιχείο του άγωνα του.

References edit

https://left.gr/news/kalesma-mathiton-kai-foititon-se-kinitopoiisi-enantia-stin-elahisti-vasi-eisagogis

https://www.youtube.com/watch?v=dpGmnYf9044

https://www.instagram.com/bloco_mathitwn/

https://left.gr/news/bloco-mathiton-trion-i-mathitiki-koinotita-den-tromokrateitai