Anton Sauer (född 19 maj 1994 i Malmö) är en svensk politiker för Centerpartiet. Han är utbildad ämneslärare och arbetar på Bladins grundskola. Sedan 2018 har Sauer haft flera framträdande roller i Malmö kommunpolitik, inklusive som gruppledare för Centerpartiet i Malmö.

Tidigt liv och utbildning edit

Anton Sauer föddes 1994 i Malmö. Han fullföljde sin utbildning till ämneslärare och arbetar som sådan.

Politisk karriär edit

Sauer började sin politiska karriär i lokalpolitiken i Malmö. Han valdes in i Malmö kommunfullmäktige 2018 och har sedan dess innehaft flera ledande roller inom Centerpartiet och Malmö stad.

Positioner inom Centerpartiet edit

Ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Malmö, 2015–2017. Ledamot i Centerpartiets ungdomsförbunds förbundsstyrelse, 2017–2018, där han var utbildnings- och integrationspolitisk talesperson. Gruppledare för Centerpartiet i Malmö sedan 2021, efterträdde Charlotte Bossen. Ledamot av kommunstyrelsen och valnämnden i Malmö. Andre vice ordförande i kulturnämnden i Malmö.

Kontroverser edit

I 2023 blev Sauer stämd av den högerextrema debattören Ingrid Carlqvist, efter en tweet från 2017 där han kallade henne för nazist. Rättegången är planerad att äga rum i mars 2024.

Referenser edit